gastenboek

Een van de punten op jullie to-do lijstje zal vast en zeker het gastenboek zijn. Deze kan namelijk niet ontbreken op de dag zelf. In het gastenboek kunnen jullie gasten hun mooiste spreuken en wensen over en voor jullie invullen. Echter kan een gastenboek tegenwoordig veel meer zijn dan een standaard wit boek. Een gastenboek kan namelijk ook bestaan uit een polaroid boek, een puzzel of uit plantenpotjes. Dat klinkt toch super leuk?

Zijn jullie benieuwd naar diverse originele gastenboek ideeën?

Lees dan snel verder om inspiratie op te doen voor diverse alternatieve gastenboeken voor op jullie bruiloft.

1. Een gastenboek met polaroid foto's

Houden jullie van foto’s en willen jullie zo veel mogelijk leuke, gekke en mooie foto’s van jullie bruiloft? Dan is een photobooth gastenboek perfect! Dit idee voor een gastenboek is erg leuk en ook nog eens gemakkelijk waar te maken. Laat alle gasten met een polaroidcamera een foto van zichzelf nemen, de gasten plakken de foto in een boek en schrijven daarbij een persoonlijke tekst. Als je het gastenboek later nog eens terugleest is het  leuk om de foto’s erbij te zien.

2. Een puzzel als gastenboek

Zijn jullie gek op spelletjes? Dan is het idee van een puzzel zeker passend voor jullie. Begin met het zoeken naar een lege puzzel die genoeg stukjes heeft voor het aantal gasten. Schrijf vervolgens jullie namen en trouwdatum erop. Leg de puzzel neer op jullie bruiloft en de gasten kunnen op elk stukje een mooie wens of advies op schrijven.

3. Een regenton als gastenboek

Zijn jullie bang dat een papieren gastenboek uiteindelijk in de kast belandt? Kies dan voor een gastenboek in de vorm van een object. Bijvoorbeeld een gastenboek als regenton, hoe tof is dat?! Laat alle gasten met watervaste stift een berichtje opschrijven. Het  leuke aan dit gastenboek is dat je de houten ton gewoon thuis in de tuin kunt neerzetten. Zo krijgt het gastenboek een plaatsje in het zicht om jullie aan de mooie dag te herinneren.

4. Jenga als gastenboek

Ook voor de spel liefhebbers! Je zal er niet direct aan denken, maar Jenga als een gastenboek is erg leuk. Je hebt alleen het spel Jenga en een leesbare stift of fineliner nodig. Let er wel op dat je genoeg Jenga blokjes hebt voor alle gasten. Het zou jammer zijn als niet iedereen hun wens voor jullie kan opschrijven. Na jullie bruiloft kun je nog vaak Jenga spelen en ook de mooie teksten van jullie gasten nog eens terug lezen.

5. Een plantenverzameling als gastenboek

Groene vingers en dol op planten? Dan is dit het perfecte idee voor een gastenboek. Koop allerlei mini plantjes en cactussen met een effen potje eromheen. Maak op de bruiloft plaats voor een tafel met het gastenboek, of te wel jullie ‘groene tafel’. Zorg voor watervaste stiften en laat de gasten op de potjes hun wensen voor jullie opschrijven. Thuis kunnen jullie alle plantjes een mooie plek geven en regelmatig de spreuken van jullie gasten lezen.

Trouwbedankje plantje

Hopelijk komen jullie met bovenstaande tips samen tot een mooi en origineel idee voor jullie gastenboek!

Nog meer hulp nodig met de voorbereidingen? Bijvoorbeeld voor het maken van de tafelschikking? Lees dan onze blog over de perfecte tafelschikking hier.