avond bruiloft

Yes jullie gaan trouwen! Willen een keer wat anders dan anders? Of zijn jullie zelf geen ochtend mensen? Dan is het een super tof idee om in de avond te gaan trouwen! Kies voor een avondceremonie! Zo hebben jullie overdag alle tijd voor elkaar en om heerlijk te genieten van het optutten en aankleden. Wij geven jullie graag een aantal tips hoe er een avondbruiloft eruit kan komen te zien.

19.00 UUR ONTVANGST GASTEN MET EEN KLEIN HAPJE

Ontvang jullie gasten met een klein hapje zodat niemand met een lege maag de avond in gaat. Wat dachten jullie van een leuke foodtruck waar gasten wat kunnen eten? Of denk bijvoorbeeld aan klein gerechtje dat wordt uitgeserveerd. Geef op de uitnodiging duidelijk aan dat gasten geen volwaardige maaltijd zullen krijgen op de bruiloft.

Vergeet ook niet om je gasten te informeren over het tijdstip en over de dresscode, als jullie deze hebben,  voor de avondbruiloft. Denk bijvoorbeeld aan white tie, black tie, summer chic of tenue de ville. Dit helpt jullie gasten om zich voor te kunnen bereiden en in de juiste sfeer te komen. Willen jullie geen dresscode? Dat is natuurlijk ook helemaal oké. Het is jullie bruiloft dus niks moet & alles mag!

20:00 UUR CEREMONIE

Zorg voor sfeervolle verlichting om een romantische sfeer te creëren. Overweeg het gebruik van kaarsen, sfeerverlichting, lantaarns of twinkelende lichtslingers om de ceremonie nog mooier te maken. Natuurlijk is het afhankelijk van de tijd van het jaar hoe vroeg het donker is, houd hier rekening mee in jullie stylingconcept of huur een styliste in die de tofste styling voor jullie bedenkt én uitvoert!

21.00 UUR CHEERS!

Time to party! Sluit jullie ceremonie af met een proostmoment en signature drankje zodat het feest direct kan losbarsten! Hoe leuk is het om direct vanuit de ceremonie door te gaan met de openingsdans? Trouwen jullie in de winter? Dan is het fantastisch om sterretjes te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld het gooien van bloemblaadjes na de ceremonie. Wij weten zeker dat dit fantastische beelden oplevert!

Taart

21.00 UUR LETS PARTY

Tijd om te proosten op jullie huwelijk! Zorg voor entertainment dat geschikt is voor de avond, zoals een liveband of een DJ. Overweeg ook leuke activiteiten zoals een fotobooth, dansvloer met verlichting of zelfs vuurwerk. Én wat dachten jullie van een goochelaar?  Ook is het heel tof om vanuit de ceremonie direct door te gaan met de openingsdans. Proost na jullie openingsdans met jullie lievelingsdrankje op jullie huwelijk en de party kan beginnen!

Foto’s: Foto’s voor jou

Tip:  Bespreek met je fotograaf de mogelijkheden om de avondsfeer vast te leggen. Ze kunnen suggesties geven voor de beste verlichting en technieken om romantische en magische foto’s te maken.

Tip: Pak ook een stukje golden hour mee tijdens jullie bruiloft om samen foto’s te maken, dit zorgt voor super mooie beelden. Het tijdsstip van golden hour is elke dag anders, overleg dit daarom goed met jullie fotograaf.