terug naar categorieën

Mijn naam is Els Rijnen, 54 jaar en woonachtig in Udenhout. Ben een geboren Achterhoekse en door de liefde verhuisd naar het mooie Brabant en inmiddels al 10 jaar gelukkig getrouwd met de allerliefste man van de wereld. Ik werk al jaren in de horeca en momenteel alweer ruim 4 jaar bij de mooiste trouwlocatie van Brabant, Hotel Meneer van Eijck in de bossen van Oisterwijk. Wij verzorgen een complete huwelijksdag vanaf de ceremonie, taart en toosten, daarna de borrel en een heerlijk diner en uiteraard een knallend avondfeest. Het bruidspaar kan met de familie en vrienden blijven slapen in het knusse hotel, om de volgende dag nog samen te genieten van een ontbijt en nog na kletsen over het feest.

Ik vond dat het plaatje niet compleet was en daarom heb ik besloten om trouwambtenaar te wordn en mag ik dan ook huwelijken sluiten. Hoeveel trouwlocatie kunnen zeggen dat ze een eigen BABS hebben? Hotel Meneer van Eijck heeft er eentje, BABS Els, who else. Kijk maar eens op mijn website http://www.babsels.nl

Als een bruidspaar contact met me opneemt, via mail of telefoon, dan hoor ik wat ze willen of juist niet willen. Als de klik er is, maken we een afspraak voor een huisbezoek, dan heb ik heel veel vragen om hen zo een beetje meer te leren kennen. Ook vraag ik een aantal email adressen van familie of vrienden voor wat leuke anekdotes over het bruidspaar. Dit probeer ik in de speech te verwerken.

Het is mooi als ik (jullie) kinderen kan betrekken bij de ceremonie. Ik vertel hen wat we gaan doen en er is een mogelijkheid dat zij een heuse kinderakte kunnen tekenen en mogen afhameren. Zo horen zij er ook echt een beetje bij.

Alhoewel ik zelfstandig BABS ben, mag ik niet in elke gemeente zelfstandig huwelijken sluiten. Helaas zijn er uitzonderingen. Mocht dit (een BABS voor 1 dag) niet zijn toegestaan, zijn er uiteraard meer wegen die naar Rome leiden.

Een bruidspaar trouwt normaal gesproken op hun trouwdag voor de wet, het burgerlijk huwelijk. Maar als een (zelfstandig) BABS voor 1 dag niet is toegestaan in een gemeente, is het mogelijk om te kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om op een andere dag je wettelijke huwelijk te laten voltrekken (bijv gratis trouwen, dit kan ik elke gemeente) en op de trouwdag zelf, het ceremoniële huwelijk.

Wat zijn hiervan de voordelen?

  • Jullie kunnen trouwen op de manier zoals jullie willen, wat betreft trouwlocatie, tijdstip en datum, bijv midden in de nacht op 1e Paasdag in de tuin bij je ouders.
  • Jullie kunnen kiezen voor meer dan 2 getuigen per persoon, bij een ceremonieel huwelijk is er geen restrictie wat betreft het aantal.
  • Vaak als er een bode en/of trouwambtenaar van de gemeente aanwezig is, kan het zijn dat er een tijdsdruk is ivm andere huwelijken. Bij een ceremonieel huwelijk bepalen jullie zelf de duur en het tijdstip dat de ceremonie begint.
  • Een trouwambtenaar van de gemeente is benoemd om op een officiële trouwlocatie een huwelijk te voltrekken. Bij een ceremonieel huwelijk ben je flexibel in je trouwlocatie.
  • Jullie hebben geen kosten bij de gemeente en hoeven geen papierwerk in orde te maken, dit gaat dan om de benoeming van zelfstandig trouwambtenaar en de aanvraag voor de huwelijks voltrekking op de eenmalige locatie. Dit bespaart jullie geld. Ook als jullie er voor kiezen om gratis te trouwen bij de gemeente, besparen jullie nog meer. Uiteraard zijn hier wel andere kosten, bijvoorbeeld het eventuele trouwboekje.
  • Het is relaxed en ontspannend als je weet dat het formele gedeelte al bij de wet geregeld is.
  • Na het regelen van het burgerlijke huwelijk, gaan veel bruidsparen met z’n tweeën of een klein clubje nog een voor een kop koffie met iets lekkers of voor een lunch. Op de trouwdag zelf vier je de liefde uitgebreid tijdens de ceremonie.
  • Het is DE perfecte manier om jullie liefde te vieren. Helemaal als jullie al bijv een geregistreerd partnerschap hebben en nu in het bijzijn van al jullie dierbaren willen trouwen

Zijn er nadelen? Nee die zijn er niet, maar voor sommige bruidsparen is het essentieel om op hun gekozen dag daadwerkelijk voor de wet te trouwen. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden en is er voor ieder bruidspaar een perfecte manier om hun trouwdag helemaal naar wens vorm te geven.

Heb ik je interesse gewekt, of wil je kennismaken, neem dan contact op. Wie weet zien we elkaar snel.