terug naar categorieën

Een unieke trouwjurk laten maken kan op verschillende manieren.

Creëer je eigen unieke trouwjurk

Je kent het wellicht wel, de halslijn van de jurk is perfect maar de rok is niet naar je smaak. Hiervoor heb ik het Mix & Match concept ontwikkeld, een basis collectie met verschillende tops en rokdelen. Hiermee kunnen we in losse delen de perfecte pasvorm opbouwen voor jouw figuur.

Bruidsstoffen van laatste trends

Om de trouwjurk verder uniek te maken, heb ik de ‘smaakmakers’. Ik koop over de hele wereld trendy couture stoffen in en maak deze vaak al tot halve topjes. Zo volg ik de allerlaatste trends van de catwalks en kan ik een unieke trouwjurk voor je maken. Deze couture topjes gebruik ik in het ontwerpproces over de basis, zo ontstaat er een duidelijk beeld van hoe jouw trouwjurk eruit gaat zien. Het is een leuke en verrassende manier van werken, je zult het gegarandeerd super leuk vinden!

Van Moulage tot trouwjurk

Een andere methode is moulage. Dit is een eeuwenoude techniek van kledingontwerpen en betekent dat de stof om je figuur wordt gedrapeerd. Op deze wijze komen we spelenderwijs tot een uniek ontwerp. Dit is de perfecte methode om een persoonlijke trouwjurk voor jou te gaan maken. Al spelend met de stoffen kan ik kijken welke pasvorm mooi bij je staat. Ik kan de hals wijder maken voor het boothals effect, een wijde rok laten zien of bijvoorbeeld een fishtail nabootsen door de stof bij je knieën smaller te spelden. Mijn klanten maken achteraf altijd standaard de grap ‘nou, pak maar in’, omdat de moulage er echt al uitziet alsof je de jurk al aan hebt. Heel verrassend en leuk om mee te maken!

Unieke trouwjurk laten maken

En dan komt vanzelf dat mooie moment waar alles samen komt en je de ideale trouwjurk voor je ziet. Hoe bijzonder is het, deze jurk is 100% uniek en speciaal voor jou bedacht! Vervolgens ga ik jouw maten meten en maak ik eerst een proefmodel in katoen. Zo weet je zeker dat jouw figuur straks perfect uitkomt in de jurk. Pas dan wordt de trouwjurk voor het eerst in stof gemaakt en kan ik beginnen aan de afwerking. In totaal zijn er ongeveer 4 a 5 passessies van begin tot eind, een super gezellig en creatief avontuur :).

Accessoires

Om jouw trouwjurk verder af te maken en te zorgen dat jouw fantasie tot in de puntjes goed overkomt kan ik ook voor alle accessoires zorgen. Zo kan ik ook stola’s of bolero’s maken die perfect passen bij de jurk. Ook werk ik met Elsa Coloured Shoes waar ik mooie bruidsschoenen voor je kan bestellen die je bij je trouwjurk kunt passen. Maar natuurlijk adviseer ik je ook met het kiezen van de juiste lingerie.