terug naar categorieën

“Eigenlijk maak ik gewoon een vette aftermovie van jullie bruiloft.”

Vaak beschrijf ik mijn videostijl op het gebied van trouwerijen op die manier.

Ik ben van mening dat des te langer een video is, des te minder vaak je deze helemaal terugkijkt. Tijd is kostbaar en zeker in de drukke levens van tegenwoordig is het lastig om lang de tijd te nemen voor video die je al vaker hebt gezien.

Zo ook met trouwvideo’s. Vaak hoor ik van bruidsparen dat ze graag een hele lange video willen van hun bruiloft, vaak richting de 30 of 60 minuten! Ik stel dan altijd deze vraag: “Wees even eerlijk, hoe vaak denk je dat je zo’n video gaat terugkijken? Het wordt dan elke keer een hele zit om de hele video te kijken zonder door te spoelen om hem halverwege af te zetten.”

Vandaar dat ik altijd suggereer om de trouwvideo tussen de 7 en 10 minuten te houden. Op die manier kun je de hele dag goed vangen mét alle belangrijke elementen van een bruiloft én heb je een korte video die je ook sneller laat zien aan mensen die niet op je bruiloft waren. Geen registratie van een uur of meer, maar dus eigenlijk een korte aftermovie van de dag.

Op deze manier wordt het terugkijken van je trouwvideo veel makkelijker, omdat je hem ‘even snel’ kan kijken zonder dat je hoeft door te spoelen of hem halverwege afzet.

Verdere opties
Ik denk graag met jullie mee om jullie trouwvideo helemaal eigen te maken. Zo kan ik voorzien in het maken van dronebeelden, mogen jullie zelf muziek uitzoeken die voor jullie belangrijk is, maak ik met alle plezier een aantal korte video’s voor social media en krijgen jullie (wanneer jullie dat willen) achteraf de ruwe beelden.

Klinkt goed toch? Neem contact met me op, dan ik zet de koffie vast klaar!