terug naar categorieën

“Het gevoel en de emotie van en in muziek zijn alles voor mij. Dat is wat ik wil geven. Muziek is onaantastbaar en zo bijzonder.”.

Nicole van Hoof (1998) is een zangeres en songwriter van Brabantse bodem. Ze groeide op in Erp en woont nu in Tilburg waar ze op haar achttiende begon te studeren aan de Rockacademie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor had ze zang-, gitaar- en pianolessen in De Mortel (Vocalized en Music Academy) waar zij haar liefde voor muziek ontdekte. Ze ontwikkelde zich enorm en besloot dat muziek haar carrière, werk en leven moest worden.

Doormiddel van haar stembeheersing, raakt Nicole en groot publiek met de meest kleine en gevoelige liedjes. Het allerbelangrijkste aan liedjes zijn voor haar de teksten. “Een tekst moet kunnen raken. Ik wil hem kunnen voelen, alsof ik hem zelf schreef. Zo kan ik hem overbrengen en anderen raken. Een melodie kan altijd aangepast worden, maar een tekst is iets wat moet staan.”. In mijn eigen liedjes staat de tekst dan ook centraal. Als ze niet haar eigen liedjes zingt, kiest ze dus ook voor songs die haar raken. Een grote inspiratie voor Nicole is de veel te vroeg overleden zangeres Eva Cassidy, bekend van haar versie van Sting’s ‘Fields of Gold’. Zij zong alleen liedjes van anderen, maar deed dit op zo’n bijzondere en eigen manier, dat het voor haar voelde alsof het haar eigen liedjes waren. En dat is te horen en toe voelen als je luistert naar haar muziek. “Dit is waar ik ook naar streef.” aldus Nicole.

“Sinds een aantal jaar ben ik als zangeres te vinden bij huiskamerconcerten, tijdens diners of borrels en begeleid ik uitvaarten met muziek, maar het allermooiste blijft toch de muzikale omlijsting van bruiloften. Dit is en blijft zo bijzonder. Hoe mooi is het, dat ik als zangeres iets toe mag voegen aan de mooiste dag van iemands leven. Hoe mooi is het, dat ik zo dichtbij mag komen en iemands gevoel mag verwoorden met liedjes.”. Nicole heeft dan ook geen repertoire waar het bruidspaar uit kan kiezen, maar kiest samen met hen de liedjes voor de speciale dag. “Ik ben er om jouw gevoel te weer geven met mijn muziek.”.

Anderen over Nicole:

“Het was super. Alle gasten waren ook echt te spreken over jouw zangkwaliteiten. De beste keuze ooit!”. – C&J 

“Prachtig, lief, mooi meisje. Wat een oprechte, heldere, mooie stem!”. – Femke

“Wij vonden jouw bijdrage aan de ceremonie heel erg mooi, iets wat we niet hadden willen missen!”. – C&B

“Heel erg bedankt! Je hebt het super gedaan.  Het was zonder jou nooit zo’n mooie kerkdienst geworden.”. M&K

“Terwijl het buiten vreselijk koud was, hing er binnen een ontspannen warme sfeer. Dit kwam mede door de dromerige zang van Nicole van Hoof.”. – GoodGirlsCompany