terug naar categorieën

Simone Engelen is een Nederlandse patissier voor particulieren, bedrijven & restaurants. Met aandacht bereidt zij gelegenheidstaarten, trouwtaarten, bonbons, desserts en brievenbus friandises.

Creatief, ambachtelijk, verfijnd en smaakvol.

Vanaf het moment dat ik oud genoeg was om een lepel vast te houden leerde ik mijn creativiteit te gebruiken bij het maken van taarten en desserts. Op jonge leeftijd hielp ik mijn oma met het bereiden van onze familierecepten. Creativiteit en het ambacht inspireren mij om telkens een stuk eetbare kunst te maken. Dit is écht mijn passie!

Mijn vroege ervaringen brachten mij bij verschillende koksopleidingen en cursussen voor suikerwerk en chocolade technieken. Uiteindelijk heb ik de opleiding patisserie ‘the next level’ gedaan, onder leiding van top patissier Jeroen Goossens.

Mijn kennis heb ik opgedaan door bij verschillende restaurants, patissiers en in de hotel patisserie te werken. Hierbij heb ik ontzettend veel nuttige en leuke ervaringen opgedaan. Naast mijn baan in de patisserie werk ik vanuit mijn eigen professionele patisserie waar ik bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken.