Wat bloemen kunnen doen

Bloemen zijn fleurig, kunnen troostend zijn, bloemen geven kleur en bloemen kunnen ons vrolijk maken. We gebruiken bloemen tijdens de vele gebeurtenissen die ons leven verrijken, van geboorte tot uitvaart, van gala tot bruiloft. Maar al die bloemen verwelken op den duur en dan houdt je alleen de herinnering over. Zonde vond Daphne van Be-flowerd. Zou er geen mogelijkheid zijn om duurzame bloemen te maken die er zo natuurgetrouw mogelijk uitzien, kleurrijk en fleurig zijn, maar dan houdbaar? Daarom is gestart met het maken van bloemen van vilt. Wij vinden ze echt te gek!

Bloemen van viltFotocredtis: Elise Rachelle Fotografie

Bloemen van duurzaam wolvilt

Daphne werkt sinds de start van haar bedrijf in 2015 met wolvilt, dat is een prachtig natuurlijk product met volle en diepe kleuren. Dit vilt gebruikt ze om alle bloemblaadjes, bloemhartjes en gewone blaadjes uit te knippen.

Daphne verteld: Eigenlijk start een blijvend bijzondere bloem in de bloemwinkel. Een nieuwe bloem koop ik in een winkel en dan haal ik haar helemaal uit elkaar om aan de hand van de echte bloem, patroontjes te kunnen knippen voor mijn vilten bloemen. Soms pas ik de bloem een beetje aan, zodat de bloem in vilt er zo mooi mogelijk uit kan komen te zien. Met behulp van viltballetjes, meeldraden, garen, kralen en heel veel geduld ontstaan zo de mooiste bloemen.

Deze bloemen verwerkt ze tot de mooiste boeketten, (pols-) corsages, ringkussentjes en haaraccessoires. Je kunt uit veel soorten bloemen kiezen en ook uit veel verschillende kleuren vilt, zodat er altijd wel een bloem bij zit, die bij jou en jouw bruiloft past. Daphne weet dat kiezen soms heel lastig is, daarom heeft zij aan een paar woorden, jouw lievelingskleur en bloem genoeg om te weten welk boeket, corsage of andere bruidsbloem het beste bij jou past!

Ben je nog niet helemaal overtuigd?
• Wat dacht je van bloemen in huis halen van tevoren, dus niet op je trouwdag in alle vroegte naar de bloemist.
• Wat te denken van een trouwdag in het buitenland, je bloemen kunnen gewoon mee in je handbagage.
 • Geen gedoe met een vaas met water om je boeket fris te houden
• Geen verwelkte bloemen halverwege je trouwdag, net op het moment dat je fotoshoot start.
• Trouwen met de bloemen van jouw keuze zonder afhankelijk te zijn van het bloeiseizoen.

Bloemen op je bruiloft

Originele trouwbloemen

En wil je echt iets anders dan zijn blijvend bijzondere bloemen van vilt juist jouw keuze. Want een Bloem in XL formaat is prachtig, pioenen in de winter een mogelijkheid en tere korenbloemen kun je gewoon in je haar dragen.

Dus volg je hart en kies voor Bloemen van vilt; Blijvend Bijzonder.

Bruidsbloemen