bruidstaart

Yes! Jullie gaan trouwen én willen een themabruiloft! Wij geven een aantal leuke tips ter inspiratie, want wat dachten jullie van een bruiloft met jullie favoriete film als thema? Of een bruiloft met als thema reizen? Check snel onze tips!

Er zijn veel leuke themabruiloften waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en interesses.

Festivalbruiloft

Als je kies voor een festival bruiloft, kies dan voor een buitenlocatie die ruimte biedt voor verschillende activiteiten en entertainment. Denk aan een weide, een park of je eigen achtertuin. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor tenten, podia en dansvloeren. Creëer op je locatie een festivalachtige sfeer door kleurrijke tenten op te zetten. Versier ze met bloemenslingers, lampionnen en vlaggen. Ook kun je pallets en kussens gebruiken om een ontspannen loungesfeer te creëren.

Hoe tof is het als je niet kiest voor een zittend diner maar voor verschillende foodtrucks, dit geeft jullie bruiloft gelijk een festival sfeer!
Ook leuk om verschillende activiteiten te hebben op deze dag. Denk aan spelletjes zoals reuze Jenga, een vuurkorf om marshmallows te roosteren, en zelfs een karaoke hoek.

Hoe leuk samen met de uitnodigingen een gepersonaliseerde festival bandjes op te sturen. Dit geeft gelijk een festivalvibe!

Tip: Zorg ervoor dat je alle benodigde vergunningen en toestemmingen verkrijgt als je een festivalbruiloft organiseert. Vergeet ook niet om comfortabele voorzieningen, zoals toiletten en schaduwrijke gebieden, te regelen voor je gasten.

Trouwbeleving Kasteel Rosendael

Foto: Elaine Fotografie

Flimbruiloft

Kies een locatie die doet denken aan een filmset, zoals een historisch theater, een mooi landhuis of een elegante balzaal. Zorg ervoor dat de locatie past bij de sfeer en stijl van de film die je als thema wilt gebruiken. Selecteer een specifiek filmthema dat past bij jullie persoonlijke voorkeuren. Benieuwd? Check dan deze blog van Trouwchicks over een pre-party in Game of Thrones thema.

Gebruik film gerelateerde decoraties om de locatie te transformeren. Denk aan oude filmcamera’s, filmrollen, sterren op de Walk of Fame, filmposters en filmtitels. Speel bijvoorbeeld filmmuziek tijdens de receptie en het diner. Dit kan soundtracks zijn van jullie favoriete film of muziek die past bij het gekozen filmthema. Het draagt bij aan de sfeer en brengt de gasten in de filmstemming.

Creëer een rode loper-ervaring bij de ingang van de locatie. Hoe leuk is dit? En het geeft een echte Hollywood-vibe. Gasten kunnen poseren voor de foto’s en zich even een filmster voelen terwijl ze arriveren.

Tip: Ontwerp je trouwuitnodigingen als filmposters. Gebruik filmische lettertypen, afbeeldingen en teksten om een uniek ontwerp te creëren dat de gasten enthousiast maakt voor jullie filmbruiloft.

elopementwedding
Game of Thrones

Reisthema bruiloft

Zijn jullie echte travel addicts? Ga op zoek naar een toffe locatie die de sfeer uitstraalt van jullie favoriete reisbestemming! Ook kunnen jullie kijken naar een een luchthaven hangar, een vintage treinstation, een exotische tuin of een avontuurlijke buitenlocatie! Om jullie locatie om te toveren tot een reisparadijs kan gebruik maken van wereldkaarten, koffers, globes, kompassen en natuurlijk foto’s van jullie reisavonturen.

Versier de tafels met reisattributen zoals miniatuurvliegtuigjes, bagagelabels met namen van gasten, kleine souvenirs uit verschillende landen of bloemen in vintage reiskoffers. Creëer een menu met gerechten geïnspireerd op internationale keukens. Overweeg bijvoorbeeld om elk gerecht te koppelen aan een specifieke bestemming, zoals Italiaanse pasta, Spaanse tapas of Thaise curry. Hoe leuk is het om ook speciale drankjes te serveren uit verschillende landen. Cocktails mogen natuurlijk niet ontbreken!

Tip: Ontwerp je trouwuitnodigingen als boarding passes of paspoorten.

Foto: Oydin + Mei

Benieuwd naar meer inspiratie? Bezoek dan een van onze Trouwbeleving events! De agenda vinden jullie hier.