2017 is alweer even aan de gang, hoog tijd dus om de bruiloft stylingtrends van komend jaar eens op een rijtje te zetten. Wij vroegen het aan Simone van Simones Styling. Daarnaast deelde ze ook deze mooie foto’s met ons van verschillende manieren van styling voor een bruiloft! We love it!


Fotocredits: Jessica Fotografie 

Sowieso zijn er een aantal trends die al wat jaartjes mee gaan en die je ook dit jaar weer volop terug zal zien komen op bruiloften in 2017. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vintage styling op landelijke locaties. Vorige jaren voornamelijk met oud roze en mintgroen gecombineerd, dit jaar zal je ook tinten als ijsblauw en (oker)geel terug zien in dit thema. Boho – Ibiza – hippie voor het ultieme zomergevoel combineert natuurlijk perfect op beachlocaties. Maar ook de ongedwongen festivalbruiloften blijven zeker nog even in beeld met gezellige foodtrucks, een heerlijke bbq en stretchtent versierd met fleurige vlaggetjes en vrolijke veldboeketjes.

Fotocredits: Patricia Fotografeert 

Een hele andere stroming, het minimalistische Scandinavische begon vorig jaar al een beetje zichtbaar te worden. Veel natuurtinten met natuurlijke en hoogwaardige materialen. Prachtige stoffen, verfijnde details en less is more. Ik verwacht dat deze trend nog wel even door gaat zetten en zelfs groter en groter zal worden. Hier sluit de groeiende interieur/fashion/lifestyle beweging “Kinfolk” perfect op aan. Kinfolk gaat over het bewust in het leven staan en bewust keuzes maken. Los van styling is dit natuurlijk iets waarvoor steeds meer mensen kiezen; niet iets doen omdat “het zo hoort” maar bewust kiezen wat er bij júllie past!

Fotocredits: Bureau Cocoon 

Ieder jaar bepaald trendforecaster Pantone “de kleur van het jaar”. Deze kleur is een grote inspiratiebron voor vele stylisten. In 2017 is “greenery” de kleur waarvan Pantone verwacht dat dit een veel gekozen kleur gaat worden. In dit geval zal het niet alleen bij een kleur blijven maar zijn het tevens veel (natuurlijke) groene materialen waar mee gewerkt gaat worden. Waar je het nu al veel ziet is in inspiratie shoots die gebruikt worden om aanstaande bruidsparen nieuwe ideeën te geven.


Fotocredits: Dario Endara

Dan is er binnen de trouwwereld nog een verandering gaande, steeds meer bruidsparen kiezen er namelijk voor om buiten het zomerseizoen te trouwen. Dit heeft voor de styling uiteraard ook concequenties. Winterbruiloften beginnen steeds populairder te worden, prachtige binnentrouwlocaties worden op en top romantisch aangekleed met kerstlichtjes en tafels vol kaarsen en witte bloemen. Of wat dacht je van een herfstbruiloft met de mooiste decoratie met de warmste tinten bloemen en diepste herfstkleuren.


Fotocredits: Bureau Cooon 

Ten slotte merk ik een grote verschuiving in de voorbereidingstijd voorafgaand aan de bruiloft. Styling wordt een veel belangrijker onderdeel voor steeds meer bruidsparen. Waar ik een aantal jaar geleden de meeste aanvragen pas een paar maanden voor de bruiloft binnen kreeg beginnen nu de boekingen voor 2018(!) al binnen te lopen. Vaak wordt een stylist voortaan ingeschakeld zodra de locatie vast staat, op die manier zorg je ervoor dat alles, van save the date tot menukaartje en van de bloemen tot de taart, perfect op elkaar is afgestemd. En dat zorgt voor een waar WOW-effect!


Fotocredits: Dario Endara