Jullie bruiloft verdiend een unieke aankondiging. Een trouwkaart met een wauw-effect waar al jullie gasten helemaal enthousiast van worden. Met de juiste tips creëer je heel snel een prachtige uitnodiging voor jullie huwelijk! Kijken jullie met ons mee? Wij geven jullie samen met Marjolein Vormgeving zeven tips voor de perfecte trouwkaarten!

Tip 1: Een kleurenpalet voor de juiste sfeer

Kies voor een mooi kleurenpalet voor jullie bruiloft met een paar vaste kleuren en bijvoorbeeld een accentkleur. Gebruik deze kleuren ook op jullie trouwkaart en envelop. De uitnodiging is het eerste wat de gasten zien van jullie bruiloft, dus maak meteen een goede eerste indruk met de juiste sfeer en kleuren! Deze kleuren kun je dan ook gebruiken voor de rest van de styling op de dag zelf.

trouwkaarten

Tip 2: Rust en eenheid in het ontwerp

Zorg ervoor dat je niet te veel verschillende lettertypes en kleuren door elkaar gebruikt. Kies 1 of 2 vaste lettertypes, zodat het niet te rommelig wordt. Kies bijvoorbeeld 1 sierlijk lettertype voor de namen en titels en 1 strak lettertype voor de rest van de tekst. Zorg ervoor dat de teksten op de kaart kort en duidelijk zijn. Zo blijft de kaart overzichtelijk en voorkom je dat de kaart te vol staat. Extra informatie kun je het beste kwijt op een extra inlegkaartje of brief van de ceremoniemeesters.

Tip 3: Een trouwlogo met jullie initialen

Super tof om een mooi trouwlogo te maken voor op de trouwkaart en het overige drukwerk. Een trouwlogo met jullie initialen, de datum of een symbool zoals een hartje, takje of rondje kun je makkelijk zelf maken door de elementen mooi naast elkaar te zetten. Dit logo kun je gebruiken op de uitnodigingen, maar ook op de sluitstickers, het welkomstbord en de bedankkaartjes. Dit zorgt voor herkenbaarheid en het ziet er ook nog eens mega professioneel uit!

Tip 4: Persoonlijke trouwkaart

Maak de trouwkaart helemaal persoonlijk door het toevoegen van bijvoorbeeld een foto van een loveshoot door jullie trouwfotograaf. Of kies een thema dat goed bij jullie past. Houden jullie van het strand? Festivals? Of hebben jullie een gezamenlijke hobby? Laat dit dan subtiel terugkomen op de kaart door het toevoegen van een element dat hierbij past. En als laatste kun je de trouwkaart ook persoonlijk maken door het toevoegen van een mooie songtekst of een gedichtje die bij jullie samen past.

trouwkaarten

Tip 5: Controleer de trouwkaart op spelfouten

Wist je dat je het woord jawoord aan elkaar schrijft? En als jullie willen gaan toosten op jullie huwelijk, je dan geen toasten moet schrijven? Dit zijn veelgemaakte spelfouten en die wil je natuurlijk graag voorkomen. Laat jullie trouwkaart daarom altijd controleren door een derde persoon of check de blog met veelgemaakte spelfouten op de website van Marjolein Vormgeving. Zodat jullie straks een perfecte trouwkaart versturen!

Tip 6: Kies voor een mooie trouwhuisstijl

En wil je al het drukwerk op jullie bruiloft perfect op elkaar afgestemd? Kies dan voor een complete trouwhuisstijl, ook wel wedding stationery genoemd. Van save the date, trouwkaart tot menukaarten en naamkaartjes voor het diner of een welkomstbord. In de collectie van Marjolein kun je complete trouwhuisstijlen vinden, die je heel makkelijk zelf kunt invullen in de editor.

stationery

Tip 7: In stijl versturen

Als het ontwerp voor jullie trouwkaart klaar is kun je een mooie bijpassende envelop uitkiezen in een kleur uit het kleurenpalet die je hebt uitgekozen. En samen met een mooie sluitsticker met jullie trouwlogo of een lakzegel maak je het geheel helemaal af!

Over Marjolein Vormgeving

Marjolein ontwerpt al 10 jaar met heel veel liefde de mooiste trouwkaarten en bijpassend drukwerk voor jullie grote dag. ‘’Het liefste ontwerp ik kaarten die anders zijn dan standaard, zodat jullie uitnodiging écht een cadeautje is om te versturen aan alle gasten! In de collectie in mijn webshop kun je de ontwerpen zelf nog naar wens aanpassen, zodat jullie echt een persoonlijke trouwkaart kunnen versturen. En als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van jullie trouwkaart staan mijn team en ik voor jullie klaar!’’

Marjolein Vormgeving

Wil je Marjolein live ontmoeten? Kom dan naar het Trouwbeleving event in de Tinfabriek op zondag 25 februari in Naarden. Meld je hier gratis aan!

trouwkaarten