first look
Groen trouwen is trendy! Leven jullie normaal duurzaam? Dan begrijpen wij dat jullie deze levenswijze ook doorvoeren tijden jullie duurzame bruiloft. Duurzaamheid is de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er komen steeds meer manieren om milieuvriendelijker te leven. Zo zien wij deze trend ook opkomen bij het organiseren van bruiloften.

Bij duurzaam en groen denken mensen vaak aan geitenwollensokken. Maar niets is minder waar. Duurzaam zijn is eigenlijk heel hip en je kunt heel creatief zijn tijdens het organiseren van jullie bruiloft. Hoe organiseer je een eco-vriendelijke bruiloft? Denk aan een groene locatie, serveer biologische hapjes en kies voor een prachtige decoraties items. Wij geven jullie groene inspiratie voor jullie ECOFABULOUS bruiloft. Met de inspiratie wordt het organiseren van jullie ecologische bruiloft een stuk makkelijker.

Styling bruiloft in de tuin

Fotocredits: Alice Mahran

Tip 1: Vind jullie locatie midden in de natuur

Er zijn genoeg manieren om een bruiloft eco-vriendelijk te maken.  De trouwlocatie is natuurlijk van belang voor de geweldige sfeer op jullie bruiloft. Een prachtige boerderij, een mooie kas of een oude stal die is omgebouwd naar een trouwlocatie zijn perfecte locaties die passen bij het duurzame thema. Dicht bij de natuur zijn op jullie speciale dag, mooier kan bijna niet. Maar een mooie bruiloft in eigen tuin kan natuurlijk ook! Wil je overdag binnen trouwen? Kies dan bijvoorbeeld voor een prachtige locatie met natuurlijk licht zodat je het gebruik van lampen kan minimaliseren.

Ceremonie in de tuin

Fotocredits: Alice Mahran

Tip 2: Kies streekproducten voor jullie diner

Denk je aan een biologisch en duurzaam, dan is het eerste wat in je opkomt is waarschijnlijk: eten!  Bij biologisch denk je vaak aan vegetarisch. Maar hoewel minder vlees beter is voor het milieu hoef je vlees niet helemaal te verbieden tijdens diner of borrel. Vraag de locatie of cateraar om biologische producten uit de streek en van het seizoen. Verder wordt er helaas op bruiloften vaak een hoop eten weggegooid. Hartstikke zonde natuurlijk. Spreek met de cateraar af dat het overgebleven eten wordt weggeven of hergebruikt. Zo voorkom je verspilling van voedsel. Daarnaast kun je ook nog denken aan bamboe servies; super duurzaam.

Recycling is a good place to start

Bij aankleding kun je veel verschillende bewuste keuzes maken. Veel decoratie items kun je zelf maken of huren.  Je kan zo veel mogelijk gebruik maken van decoraties zoals slingers, naamkaartjes, etc. die gemaakt zijn van gerecycled plastic en papier. Tegenwoordig bestaat er confetti dat biologisch afbreekbaar is en volledig oplost in water. Zo blijft het niet buiten liggen.

Hopelijk hebben we jullie kunnen inspireren voor een ecofabulous wedding. Hebben jullie hulp nodig bij de planning? Check dan onze pagina met informatie over Weddingplanning. Willen jullie nog meer inspiratie opdoen? Bezoek dan een van onze Trouwbeleving events.

backdrop strand

Fotocredits: Leonne Photography