Tips voor live muziek tijdens jullie bruiloft!

Zijn jullie opzoek naar akoestische live muziek tijdens jullie bruiloft? Fluitist Paul Smithuis kan jullie daarbij helpen.  Livemuziek tijdens jullie ceremonie, diner of receptie kan zorgen voor extra sfeer. Op een volledig houten dwarsfluit speelt hij mooie livemuziek tijdens ceremonie, diner of receptie. Één van zijn kwaliteiten is om daarbij de muziek aan te passen naar jullie wensen. Maar hoe maak je nou een keuze uit al die miljoenen liedjes? of hoe kies je jullie muziek genre voor de bruiloft? In deze blog geeft Paul jullie een handige paar tips.

burning love

Tip 1 - Kies een genre

Een paar maanden voor jullie bruiloft is het slim om alvast uit te zoeken welk genre jullie tof vinden. Soms kan het best moeilijk zijn omdat jullie allebei van andere genres houden. Waar de één houdt van hardrock en jazz, luistert de ander graag naar Nederlandstalig of klassiek. Toch merkt Paul Smithuis dat er altijd wel één of twee genres zijn die beide aanstaan. Een goed hulpmiddel is daarbij jullie playlist op iTunes of Spotify. Zo’n anderhalf tot twee maanden voor jullie bruiloft overleggen jullie met Paul jullie mooie selectie van liedjes.

Tip 2 - Persoonlijke herinneringen

Stel je eens het moment voor waarop jullie elkaar hebben ontmoet. Die dag dat jullie de eerste lange strandwandeling hebben gemaakt. Of herinner je nog die rit vanuit Italië na jullie eerste gezamenlijke vakantie? Bijna iedereen weet nog welk liedje er toen op de radio klonk. Of welke jullie bij thuiskomst hebben opgezet. Volgens de ervaring van Paul zijn dat dit juist ‘DE’ liedjes zijn die het meeste impact hebben. Al bij de eerste klanken worden jullie meegenomen naar persoonlijke herinneringen. Waarbij vaak een traan van emotie komt te verschijnen.

Tip 3 - Verloren maar niet vergeten

Een ceremonie wordt vaak opgedeeld in vier delen.  De entree, welkom / levensverhaal, ja-woord en het einde. Het is prachtig om tijdens deze mooie momenten livemuziek te spelen. Natuurlijk willen jullie dat al je vrienden, familie en geliefden op de grote dag aanwezig zijn. Toch zal dat door omstandigheden niet altijd lukken. Denk er eens over na om hen met een klein liedje te eren. Op die manier zijn ze er in gedachten toch bij.

Wil je kennismaken met Paul? Bezoek dan gratis Trouwbeleving Online – Let’s Sparkle en stel hem jullie vragen via de livechat of tijdens de live Q&A op woensdag 30 december om 19:00 uur! Meer info over Fluitist Paul Smithuis vind je op www.paulsmithuis.com.