verloofd

Yes, jullie zijn verloofd! Het huwelijksaanzoek was super romantisch, er werd volmondig JA gezegd; en nu?! Waar gaan jullie beginnen met de organisatie van jullie bruiloft? Waar willen jullie trouwen? Wanneer willen jullie trouwen? En hoe willen jullie dat de dag eruit gaat zien! Wij nemen de 5 stappen door met jullie om te starten met de planning van jullie bruiloft na jullie verloving. En ja; verloofd zijn is zó leuk! De voorpret voor jullie mooiste dag kan nu echt beginnen!

Styling bruiloft
Decoratie
Bruidstaart

Foto’s: Alice Mahran

Stap 1: Bepaal jullie budget

De allereerste stap bij het plannen van jullie bruiloft nadat jullie verloofd zijn is het bepalen van jullie budget. Aan de hand van jullie budget kunnen jullie knopen doorhakken, het aantal gasten dat jullie gaan uitnodigen bepalen, de locatie uitzoeken en ook de leveranciers kiezen die jullie dag tot een heerlijke dag gaan maken. Maak een duidelijke begroting met de kosten die jullie verwachten te gaan maken, zo kunnen jullie bij het maken van keuzes altijd even terugkijken naar jullie begroting. Bekijk van te voren de mogelijkheden op verschillende trouwblogs zodat jullie een reëel inschatting kunnen maken. Na deze stap wordt het plannen van jullie bruiloft alleen nog maar leuk!

Stap 2: Vind jullie droomlocatie

Willen jullie in de zomer trouwen, of in de winter? Trouwen jullie het liefst binnen? of buiten? Dit zijn allemaal dingen waar jullie over na moeten denken. Zorg ervoor dat jullie minimaal drie trouwlocaties bezoeken, zo kunnen jullie kijken bij welke locatie jullie het beste gevoel hebben. Willen jullie graag buiten trouwen? Zorg dan altijd voor een plan B mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn. Gelukkig regent het bijna nooit de hele dag en is er wanneer je in de zomer trouwt vast een mogelijkheid om de ceremonie of bijvoorbeeld borrel buiten te doen. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een tent waardoor je toch het buitengevoel hebt. Wat heel belangrijk is bij het zoeken van een geschikte locatie is dat jullie al een beetje een schatting hebben gemaakt van het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen, zo kunnen jullie gelijk selecteren op basis van het aantal personen dat op de locatie aanwezig kan zijn.

Stap 3: De datum

Het bepalen van de datum; het kan stap 1 zijn maar jullie kunnen er ook voor kiezen om eerst te gaan kijken welke locatie jullie het allerliefste willen en de datum daarop aan te passen. Willen jullie een bijzondere datum, die veel voor jullie betekend? Bepaal dan eerst de datum en kijk welke locaties er nog beschikbaar zijn, er is voldoende keuze gelukkig! Als jullie een bepaalde datum in gedachten hebben is het verstandig om optijd te gaan zoeken naar een locatie (denk hierbij aan ruim een jaar voor jullie bruiloft gaan plaatsvinden, yes dit betekend dat jullie nog langer tegen iedereen kunnen vertellen dat jullie verloofd zijn 😉 ), zo heb je de meeste kans dat jullie droomlocatie nog beschikbaar is!

Stap 4: Ga opzoek naar de leukste leveranciers!

Jullie dag moet precies zijn zoals jullie het voor ogen hebben! Ga daarom opzoek naar leveranciers waar je een klik mee hebt. Sommige leveranciers zijn er tenslotte de hele dag bij aanwezig. Het is verstandig om vroeg op zoek te gaan naar een fotograaf. De foto’s van jullie dag zijn immers de meest tastbare herinnering waar jullie na de bruiloft nog heel vaak naar zullen kijken. Bezoek trouwbeurzen, plan kennismakingsgesprekken en maak een duidelijke checklist met wat je allemaal nodig hebt. Een weddingplanner kan jullie hier bij helpen.

weddingplanner

Foto: Leonne Photography

Stap 5: Breng alles samen in een draaiboek & geniet

Jullie bruiloft komt nu steeds dichterbij. Breng alles samen in een draaiboek, maak een overzicht van de leveranciers die jullie hebben uitgekozen, maak een tijdsschema en neem deze door met jullie ceremoniemeester en de locatie. Willen jullie geen vrienden of familie belasten met de taak van ceremoniemeester? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een professioneel ceremoniemeester. Zo kan iedereen genieten en hoeven jullie ook geen draaiboek te maken, dit zal de ceremoniemeester op zich nemen. En dan rest nu vooral nog het genieten van jullie bruiloft!

Tip: plan een half uurtje rust voor jullie samen tussen het diner en het feest, zo kunnen jullie alles even laten bezinken en maak je de dag iets bewuster mee.

buiten ceremonie