Het is een dilemma voor veel bruidsparen. Laat je de gasten wel of geen kinderen meenemen naar jullie bruiloft? Je wilt immers zorgeloos van jullie dag kunnen genieten, zonder je druk te hoeven maken om de kinderen. Gelukkig zijn er verschillende ondernemers die je hier graag bij helpen. Wij vroegen drie ondernemers uit de trouwbranche naar hun ervaringen met kinderen op een bruiloft en hebben hier alle tips en tricks voor jullie verzameld.

Als wedding nanny heeft Kim veel ervaring met kinderen op een bruiloft. Wij vroegen haar naar haar ervaring en beste tips voor bruidsparen die ook kinderen verwelkomen op hun bruiloft. Zonde als kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, de kinderen kunnen juist een mooi onderdeel zijn van de dag, aldus Kim.

Hier moet natuurlijk wel iets voor geregeld worden, maar daar heeft Kim wel ideeën voor. Het inschakelen van een wedding nanny als Kim biedt hierbij de ideale uitkomst. De nanny’s ontfermen zich over de kinderen, terwijl de gasten kunnen genieten.

Ook in de voorbereiding wordt het bruidspaar volledig ontzien. Zo neemt The Wedding Nanny zelf al het materiaal mee om de kinderen te vermaken. Speelgoed, spelletjes en knutselspullen, alles wordt verzorgd. Mocht dit nog niet genoeg zijn, kunnen er nog extra onderdelen toegevoegd worden. Of het nu gaat om een clown, een sprinkussen of een yogadocent, niets is te gek bij The Wedding Nanny!

Nadat er met de kinderen aan de kindertafel is gegeten kan The Wedding Nanny desgewenst ook nog de kinderen naar bed brengen. Zo kunnen jullie gasten ongestoord met jullie feestvieren!

Ilse is werkzaam als B.A.B.S. en helpt bruidsparen graag met tips en inspiratie voor kinderen tijdens een trouwceremonie. Samen met jullie bekijkt ze de mogelijkheden en jullie wensen. Om een passende functie toe te wijzen aan de kinderen wordt er naar ieder kind gekeken. Wie zijn de kinderen? Hoe oud zijn ze? Hoe stoer of verlegen zijn ze?

Waarschijnlijk heb je op Pinterest al veel voorbij zien komen. Een stoere bruidsjonker met een bord ‘here comes the bride’ of ‘ring security’ en de liefste bloemenmeisjes. Maar hoe leuk is het om er je eigen vorm aan te geven, passend bij jullie, de setting én vooral het kind.

De ringen geven is natuurlijk een eervolle taak. Dit kan met een mooi doosje of kussentje, maar nog persoonlijker is er één van te voren zelf maken. Zo kan dat leuke neefje of nichtje dat zelf niet naar voren durft te komen toch een bijdrage leveren. Of wat dacht je van jullie zoon die tijdens de ceremonie de ringen tevoorschijn kan toveren!

En natuurlijk het slaan met de hamer na het ja-woord, trotser kun je een kind niet maken!

Speciaal voor de kinderen heeft Ilse zelfs een kindertrouwakte. ”Hoe bijzonder is het als zij dan ook toestemming mogen geven voor het huwelijk van hun eigen vader en moeder met een handtekening of vingerafdruk, op een eigen kindertrouwakte.” Deze trouwakte hoeft niet achter slot en grendel op het gemeentehuis, maar mag gelijk mee naar huis worden genomen om in de klas te laten zien.

Ilse denkt graag met jullie mee om niet alleen jullie, maar ook jullie aanwezige gasten en kinderen, met een big smile terug te laten kijken op jullie persoonlijke en informele trouwceremonie.

Ook bij Bloony’s Balloons zijn ze ervan overtuigt dat kinderen erbij horen op jullie bruiloft. ”Als je je goed voorbereid en je rekening houdt met hun wensen (zoals je bij al je gasten doet) kunnen de kinderen juist voor hele magische momenten zorgen op jullie mooiste dag.”

Bloony’s Balloons werkt met het uitgangspunt dat als kinderen zich niet vervelen, ze ook niet vervelend zullen worden. Je kunt meer van kinderen verwachten dan je vaak denkt, aldus Bloony’s Balloons. Door de kinderen een taak te geven tijdens de ceremonie, zoals het strooien van bloemblaadjes of het dragen van iets, zullen ze zich zeer belangrijk en gezien voelen. Hierdoor zullen ze zich vaak ook heel groot gaan gedragen.

Volgens Bloony’s Balloons is het altijd goed om te zorgen voor een plan B, zoals nanny’s die de kids even kunnen meenemen als het minder goed gaat of als ze plotseling moeten plassen.

”Het is ook voor je gasten heel fijn als ze hun kinderen gewoon kunnen meenemen naar de bruiloft, zonder dat iemand daar last van heeft. Als kinderen worden vermaakt op het feest of de receptie, zul je geen kind aan ze hebben.” Daarom verzorgt Bloony’s Balloons vaak een speciale kindertafel waar ze kunnen spelen en knutselen. Ook worden er mooie ballonfiguren gemaakt, gaan ze zelf dansen of wordt er een kunstwerk voor het bruidspaar gemaakt.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te zorgen dat al je gasten, van alle leeftijden, een geweldige dag zullen hebben, aldus Bloony’s Balloons.