Foto: Oydin + Mei Photography

Spannend, het is bijna zover; jullie bruiloft! Je bent druk bezig met de voorbereidingen voor de grote dag. Om ervoor te zorgen dat jullie dag perfect wordt, wil je natuurlijk dat alles helemaal bij elkaar matcht, zoals de locatie, het thema en het allerbelangrijkste; de outfits! Om het totaalplaatje compleet te maken, zorg je ervoor dat jullie outfits wat betreft stijl en kleur overeenkomen. Maar hoe doe je dat? In deze blog geeft Michael & Giso jullie een aantal tips voor het afstemmen van je trouwpak op de outfit van je partner.

Tip 1: Goede voorbereiding is het halve werk

Als eerste is het praktisch om rekening te houden met een eventueel thema. Als jullie vanuit een bepaald thema of zelfs kleurenpallet werken, zorg dan dat jouw trouwpak hierop wordt afgestemd. Geen thema? Geen probleem! Je kan namelijk altijd inspiratie halen uit de trouwlocatie en de sfeer die jullie neer willen zetten. Als je bijvoorbeeld trouwt in een chique omgeving met allure, kies dan voor een driedelig trouwpak met een das en dichte schoenen. In de zomer kun je dan voor loafers en een tweedelig pak gaan.

Je leest het al; het seizoen waarin je trouwt, speelt ook een rol. In de zomer kun je goed kiezen voor lichte kleuren, zoals natuurtinten of pasteltinten. In de winter wordt er over het algemeen in een wat donkerder pak getrouwd, zoals donkergroen, bordeaux rood, bruin of navyblauw. Dit is uiteraard om richting te geven, want de locatie, het thema en jouw persoonlijkheid zijn altijd leidend bij het samenstellen van je trouwoutfit.

Ten slotte kunnen er nog een aantal details als inspiratie dienen voor je trouwpak. Als je partner een champagne kleurige jurk heeft, laat dit dan terugkomen in de das en het pochet. Wil je liever niet voor deze klassieke tinten kiezen? Kijk dan bijvoorbeeld of je de kleuren van het bruidsboeket terug kunt laten komen in je accessoires.

trouwpak

Foto: Liselore Stap

Tip 2: Laat een tailor je adviseren

Bij het uitzoeken van een trouwpak, is het waardevol om een adviseur te raadplegen die expert is op het gebied van trouwpakken. Tailors kunnen jou volledig meenemen in het proces van het samenstellen van je trouwpak.

Zij vragen vaak een stofstaaltje van de outfit van je partner om de wittinten op elkaar af te stemmen. Zo ben je er zeker van dat niet een van de outfits geel uitslaat. Dat zou toch zonde zijn als je de foto’s van de grote dag terugkijkt! Een tailor vraagt ook regelmatig om een foto van de gehele outfit op te sturen of mee te nemen (die je uiteraard zelf niet hoeft te zien!), zodat ze de stijl goed met elkaar kunnen laten matchen.

the dylan

Foto: Oydin + Mei Photography

Tip 3: Neem de juiste mensen mee

Ten slotte is het prettig om mensen mee te nemen naar de afspraak die je volledig vertrouwt. Dit betekent enerzijds dat ze jou zo goed kennen, zodat ze weten wat er bij jou past. En anderzijds dat ze kritisch durven te zijn over wat jou echt staat. Neem echter niet te veel mensen mee naar de afspraak, want hoe meer meningen, hoe moeilijker het is om tot een beslissing te komen. Daarnaast is het zeker waardevol om mensen aan je zijde te hebben die de outfit van jouw partner gezien hebben. De vuistregel luidt: neem minstens één iemand mee bij het uitzoeken van jouw trouwpak die de outfit van je partner heeft gezien. Wel zo handig! Is dit lastig? Zorg dan in ieder geval dat iemand een foto van de outfit mee kan nemen. Zo kan de tailor of verkoper in de winkel je gepast advies geven.

Wil jij professioneel advies van tailor en een bespoke trouwpak samenstellen met hen? Plan dan een oriënterende afspraak in bij Michael & Giso. Zij nemen je mee in het gehele proces en zorgen dat jouw trouwpak volledig wordt afgestemd op jou, jullie bruiloft en de outfit van je aanstaande! Óf maak kennis met Michael & Giso tijdens het Trouwbeleving XL event @ Van Nelle Fabriek Rotterdam op 9 januari 2022. See you!