Okee, zingen op jullie bruiloft gaan wij niet doen maar we zijn wel echt fan van zoveel mogelijk muziek tijdens een bruiloft! Er zijn eigenlijk tijdens jullie dag veel momenten waarop jullie muziek kunnen inzetten. Denk hierbij niet alleen aan de DJ voor jullie feestavond maar ook aan livemuziek bij de ceremonie, de borrel of tijdens het diner. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een band die ervoor zorgt dat het een swingende avond gaat worden! Wij vroegen een aantal experts uit de trouwwereld om wat meer info. Zo kunnen jullie kijken wat perfect bij jullie past!

Livemuziek

Eva van der Kraan is zangeres en gespecialiseerd in livemuziek tijdens bruiloften. Wij vroegen haar wat ze precies voor een bruidspaar kan betekenen. Als zangeres is het voor haar een eer om de muziek op een bruiloft tot leven te brengen. “Ik zing met heel veel gevoel en dat weet ik ook altijd over te brengen op mijn publiek. Hierdoor krijgt een ceremonie een persoonlijk, warm en intens karakter.”

Haar tip is dan ook om zeker voor livemuziek te gaan als je graag iets bijzonders en persoonlijks wil. Het is ook super leuk om dit als verrassing te geven aan je aanstaande! Livemuziek is op maat gemaakt. Jullie kunnen aangeven wat jullie wensen zijn en Eva kan daar op inspelen. Het toevoegen van een gitarist, pianist of zanger behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Eva’s favoriet? Thinking out loud van Ed Sheeran. “Dit nummer heb ik samen met mijn man gezongen op onze bruiloft en kun je beluisteren op mijn site.”

Een spetterende avond met een band

Het leuke van een band is de interactie, energie en muzikaliteit. Dit voegt zoveel moois toe aan een bruiloftsfeest. De energie van een band en het positieve gevoel wat goede livemuziek kan geven, sluit naadloos aan op het prachtige van een bruiloft. Ieder bruiloftsfeest vraagt om óf een heerlijke sfeer (en hoe creëer je beter een sfeer dan live muziek), of een waanzinnig knalfeest. Door de interactie van de band zowel onderling (op het podium) als naar en met het publiek, is er altijd wat te zien en te beleven voor gasten. Een tip is bijvoorbeeld te vragen of de band de huwelijksdans live speelt, of wellicht samen met jullie een alternatief bedenkt voor een te gekke opening. Een ware trend is een blazerssectie. Vroeger werd dat vooral geassocieerd met wat ‘oubolligere’ of ‘suffige’ bands, maar tegenwoordig wordt een blazerssectie juist volledig hip en trendy ingezet en kunnen ze geweldige energie geven en meespelen op de meest lekkere hits en knallende songs. Voor de echte muziekliefhebbers een must!

Sommige bands, zoals Boomerang, hebben een ledwall en innovatief scherm mee, waar je als bruidspaar ook handig gebruik van kan maken. Het voegt niet alleen veel toe aan de show, maar je zou in de pauze van de band bijvoorbeeld heel leuk de namen van het bruidspaar in het scherm kunnen laten zien, of de trouwfilm die die dag geschoten is laten afdraaien gedurende de avond (of als mooie opening van het feest).

Een bruiloft Dj : Persoonlijk contact is van belang

Om jullie huwelijksdag een muzikale boost te geven, mag een DJ natuurlijk niet ontbreken op dé grote dag! Voor een geslaagd huwelijksfeest is het van belang dat de stijl van de dj overeenkomt met jullie stijl en jullie verwachtingen. Dit is echter lastig te bepalen door het zien van enkel foto’s of video’s. Elk huwelijksfeest is namelijk uniek! Een persoonlijk gesprek met de dj biedt hierin uitkomst. In de meeste gevallen vindt dit persoonlijke gesprek echter niet plaats en zien bruidsparen de dj pas voor het eerst op het huwelijksfeest zelf. Hierdoor kan een dj iets heel anders draaien dan jullie vooraf hadden verwacht. Om deze teleurstelling te voorkomen, zorgt 123 Bruiloft DJ voor een persoonlijk gesprek tussen jullie en de dj. Als toekomstig bruidspaar wil je tenslotte volledig kunnen genieten van deze speciale dag en een dj kiezen die echt bij jullie past. Tijdens dit persoonlijke gesprek kunnen jullie je wensen bespreekbaar maken en afstemmen dat de dj de juiste muziek meeneemt om jullie een onvergetelijke bruiloftsfeest te laten bezorgen!