Een prachtige bruid straalt op een trouwdag nóg meer wanneer een stijlvolle man naast haar staat. Zeker de laatste jaren zien we dat er meer aandacht wordt besteed aan het uiterlijk van de bruidegom. Zijn haar in de gel, baard in de wax, een matchende strik, een paar kleurrijke sokken en een bijpassende stropdas. Alles moet deze dag kloppen dus ook voor de man. Omdat perfectie in de details zit vroegen we We Love Ties, webwinkel voor modieuze neckwear, om deze details verder uit te leggen.

Stropdas of strikje

Anders dan de bruidsjurk kiezen veel mannen voor praktisch en zorgen ze dat ze een outfit na de bruiloft vaker kunnen dragen. Om een trouwpak extra cachet te geven en niet als een zakelijk pak te dragen zijn accessoires van belang. De stropdas of het strikje zijn daarbij de eerste items waar mannen naar zoeken.

Voor een klassieke bruiloft kiezen verreweg de meeste heren voor een ‘ouderwetse’ stropdas. Echt ouderwets is een stropdas niet te noemen want met een gebreide stropdas kan net die frisse twist worden gegeven. Een nette stropdas staat niet alleen statig maar geeft ook extra stijl aan het pak.

Nu de bohemian en festival weddings in populariteit toenemen zien we ook de verkoop van strikjes explosief stijgen. Een strik past namelijk perfect bij een bruiloft met een minder klassieke insteek. Gecombineerd met een hoedje zorgt een strikje voor een memorabel outfit.

De pochet voor extra body

De pochet is een veel vergeten modeaccessoire voor builoftkleding. Dat is jammer want het ‘stofje’ voor in je colbertzakje geeft je trouwpak meer stijl. Een kleurrijk pochet zorgt er niet alleen voor dat het trouwpak meer matcht met de bruidsjurk, het geeft bovendien een scherper contrast aan de corsage. Op de website van We Love Ties staan verschillende vouwtechnieken die je helpen bij het perfectioneren van je outfit.

Sokken maken de man

Van top zijn we inmiddels aanbeland tot teen, de sokken. Hoewel dit item enkele jaren geleden nog nauwelijks aandacht kreeg, behoort het inmiddels tot de vaste bruiloftsaccessoires. Kleurrijke sokken zorgen door de komische aanblik voor een glimlach op ieders gezicht. Door de sokken te combineren met pochet, strik of stropdas is het outfit echt compleet.

Het voordeel van accessoires is dat ze gemakkelijk kunnen worden afgestemd op de bruid, de getuigen of juist de kinderen. Het enige waar je je dan nog druk over hoeft te maken is volmondig ‘JA’ zeggen.