Voorwerp

Een traditioneel gastenboek verdwijnt snel ergens achter in een kast, maar jullie favoriete voorwerp hou je het liefst in de buurt. Hebben jullie bijvoorbeeld een gemeenschappelijke hobby? Kies dan voor een voorwerp die jullie hobby symboliseert. Geen gemeenschappelijke hobby? Kies dan voor een voorwerp dat jullie regelmatig gebruiken of tegenkomen. Dat is ook een leuk alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een dekbedhoes, kussensloop of een strijkplankhoes.

Bucketlist

Zijn jullie beide in voor een uitdaging? Dan is het een tof idee om jullie gasten een bucket list te laten opstellen met dingen die jullie nog samen moeten gaan doen. Alle gasten kunnen hun idee voor de bucket list op een kaartje schrijven en verzamelen in bijvoorbeeld een emmertje. Op deze manier ontstaat er een originele bucket list samengesteld door jou familie, vrienden en collega’s.

Photobooth

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Kies voor een photobooth op jullie trouwfeest! Een photobooth maakt toffe polaroids foto’s die ter plekke geprint worden. Na afloop van het feest hebben zowel jullie gasten als jullie een leuke herinnering aan de bruiloft. De polaroids foto’s kunnen jullie na afloop ophangen of plaatsen in een fotoboek.

Photobooth: Fotokist

Wijnfles

Houden jullie wel van een wijntje? Koop dan een aantal flessen wijn, met als detail wijn uit het jaar waarin jullie trouwen. Leg daarnaast een stel graveerpennen neer en laat de gasten wat op de flessen schrijven. Je hebt nu de mogelijkheid om in de toekomst, op bijzondere dagen zoals jullie trouwdag een fles wijn open te trekken en dan komen alle mooie herinneringen van jullie grote dag weer naar boven.

proost

Foto: Ricon Fotografie

Gastenbox

Zet op jullie uitnodiging het verzoek om de gasten een foto te laten meenemen van henzelf met het verzoek om op de achterkant van de foto te noteren hoe zij jullie hebben leren kennen. Op de grote dag kun jullie dan een gastenbox neerzetten waarin de foto’s verzameld kunnen worden. Ongetwijfeld leuk om jaren na jullie trouwdag nog eens de gastenbox voor de dag te toveren.

Foto: Stories by Josan

De mogelijkheden voor een alternatief gastenboek zijn natuurlijk eindeloos. Probeer een gastenboek zo speciaal en creatief mogelijk te maken. Hopelijk heeft deze blog je op leuke ideeën gebracht. Heb jij zelf nog een tof idee dat je graag wilt delen? Laat het ons dan weten, door een berichtje achter te laten.