trouwen

De mode is wat ruimer, losser en meer casual geworden én natuurtinten zijn het helemaal. Qua model mag een trouwpak ingetogen en klassiek zijn. De kaders tussen casual en super formeel vervagen ook in de meeste trouwpakken. De broeken worden wat ruimer en de jasjes weer wat losser gesneden. Het beeld blijft echter Italiaans en getailleerd. Je wilt immers stralen wanneer je the GROOM bent, toch?  Kijken jullie mee naar de trends van 2024? 

Dit zijn de trends van 2024

Samen met New Tailor zijn we gaan kijken naar de trends voor 2024! We zien voor 2024 veel aardetinten van beige tot bruin, van bladgroen tot naaldgroen en de traditionele blauwtinten van petrol tot diep donkerblauw voor grootse bruiloften. Midden of zelfs lichtgroen en lichtblauw zien we minder. Een enkeling durft te kiezen voor burned orange en bordeaux. Hoe tof is dat?! De stoffen voor de jouw trouwpak hebben veelal body en een mooie diepe kleur. Hierdoor ontstaat er leven in jouw pak. Een zandkleurig linnen is een van onze favorieten blijft een bruiloft die op het strand plaats vindt. Qua structuur zien we combinaties van materialen, grover en soms wat  meer glans omdat jouw trouwpak juist wat chiquer mag zijn. Daarnaast zien we in 2024 ook de wat fellere kleuren terugkomen in de bruiloftstyling waardoor het prachtig is om jouw pak in een rustige, neutrale kleur te dragen. 

trouwpak
trouwpakken

Luxe en Draagbaar

Voor trouwkleding wordt relatief veel geld uitgegeven. Je kan het als man uiteraard na jullie bruiloft ook nog dragen. Het mag luxer en bewuster, zeker op zo’n belangrijke dag. All out. Een trouwdag, jouw trouwdag mag bijzonder zijn en dus moet jouw kleding helemaal top zijn. Precies zoals jullie het voor je zien. Kleding die bij jou en het moment past. Jij en je outfit mogen er immers zijn. Waar veel mannen op (kunnen) letten is hoe ze de diverse items van het pak ook daarna nog kunnen dragen en zelfs combineren met een witte broek of een spijkerbroek bijvoorbeeld. New Tailor helpt jullie daar graag bij! 

Persoonlijkheid leggen in jou keuzes

De trend is dus nog steeds strak en goed gesneden, tegen een klassiek pak aan maar dan wel in een stof van nu, in lichte, warme en bijzondere tinten. De jas heeft natural shoulders en krijgt veelal paspelzakken zonder klep. Minimalistisch. Ook een vest zorgt voor iets extra’s en wordt meestal gemaakt van dezelfde stof als de rest van jouw outfit of ligt er heel dichtbij. Heerlijk voor wanneer jullie buiten trouwen en het toch een beetje afkoelt in de avond. Het vest wordt wel strak op het lichaam gedragen en heeft niet zelden revers zodat hij ook zonder jasje iets bijzonders heeft. De broek krijgt steeds vaker weer een bandplooi, of twee, een verhoogde band maar loopt nog steeds behoorlijk spits naar de schoen, waar het met een knik op hangt. Heb jij al een trouwpak in gedachten voor jullie mooiste dag?

Een andere trend die zich doorzet voor trouwpakken, zeker voor de zomer, gaat een andere kant op. Niet een pak maar de combinatie van een lichtere kleur broek, een grover en nonchalanter jasje en eventueel vest gaan we ook vaker zien. Minder strak, minder formeel maar zeer gracieus, luxe en uniek. In zo’n combinatie is nog meer persoonlijkheid te leggen omdat je niet één maar drie stoffen hebt die iets over jou zeggen. Wel is het iets minder formeel en dat moet passen bij jou en jullie dag.

trouwpakken trends

NEW TAILOR

Wat nooit verandert (en dat vinden wij fantastisch!) is dat een trouwpak echt iets persoonlijks is en je deze het beste dus op maat kan laten maken. Dat is ook een leuk proces van oriënteren, kiezen en nadenken over kleine details. Stiekem heb je er namelijk wel een mening over. NEW TAILOR helpt je graag. Samen maken we er een feestje van! Neem gerust jouw getuigen, ouders of beste vrienden mee tijdens jouw pasafspraak. Niet alleen als morele support maar bovenal als gezamenlijke voorbereiding op de mooie dag en een mooie outfit. 

maatpak bruiloft