bruiloft karin

Trouwen is een prachtige mijlpaal in het leven, maar als je peuters hebt kan het een extra uitdaging zijn. Met de juiste planning en aandacht voor hun behoeften kunnen ze een geweldige toevoeging zijn aan jullie trouwdag. Hier zijn enkele tips om peuters te helpen genieten van je bruiloft!

 

Tip één: Bereid je peuter voor op de grote dag

Op de dag van jullie bruiloft is het essentieel om ervoor te zorgen dat je peuter zich comfortabel voelt en vermaakt wordt, zodat jullie allemaal van deze dag kunnen genieten. Maak er bijvoorbeeld een speciaal moment van ons samen voorbereiden, door samen te tutten en de trouwjurken aan te trekken voor met je dochters. En papa proost samen met je zoon op deze bijzondere dag. Ga samen al een rondje rijden in de trouwauto, dit vinden ze echt super stoer!

Dit kan helpen om eventuele spanningen weg te nemen en om je peuter zich meer betrokken te laten voelen bij jullie trouwdag.

Tip twee: Leg speciale momenten vast met je peuter

Vergeet niet om speciale momenten vast te leggen met je peuter op jullie bruiloft. Plan de fotoshoot op een moment dat de peuters uitgerust en op hun best zijn! Vaak is dit voorafgaand aan de ceremonie zodat ze nog fris & fruitig zijn en hun kleding nog schoon is 😉 Wees flexibel als ze even niet meewerken. Misschien hebben zij er een kwartiertje later wel weer zin in (houd hier rekening mee in jullie planning). Vraag de fotograaf ook om spontane momenten met jullie peuters vast te leggen, zo hebben jullie al een aantal foto’s samen.

Nog een klein tipje: Neem iemand mee die de peuters vermaken na het foto moment, zo hebben jullie ook nog de tijd om met z’n tweeën te shinen op de foto’s.

Tip drie: Kiezen jullie voor een bruiloft nanny of kinderoppas ?

Het inhuren van een bruiloft nanny of kinderoppas kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat zowel de ouders als de kinderen van de bruiloft kunnen genieten. Online zijn verschillende bruiloft nanny’s te vinden. Begin vroeg met zoeken en plan een gesprek om te zien of er een klik is tussen de nanny en jullie kinderen. Stel gerust veel vragen om er zeker van te zijn dat ze ervaring hebben met het werken tijdens bruiloften en dat ze de juiste zorg kunnen bieden aan jouw kleintjes.

Gaan jullie peuters naar de kinderopvang? Vraag een juf van de opvang om op jullie dag de nanny te zijn. Jullie kinderen kennen de juf goed, de juf jullie kinderen dus dit is een win win situatie. 

kinderen

Tip vier: Bied leuke activiteiten aan voor peuters tijdens de bruiloft

Het aanbieden van leuke activiteiten voor peuters tijdens je bruiloft kan helpen om ze bezig te houden en te vermaken, terwijl ouders kunnen genieten van de dag en hun gasten. Richt bijvoorbeeld een knutselhoek in met kleurpotloden, wasco’s en papier, of creëer een speelhoek met blokken en puzzels. Overweeg ook een ballenbad of een klein zwembadje voor verkoeling op warme dagen.

Zwembad
trouwen met peuters

Foto’s: Foto’s voor jou