Eerder schreven we al een blog over de perfecte trouwschoenen voor hem. We kregen hier zoveel leuke reacties op dat we dachten hé, laten we jullie eens van meer tips voorzien. Want jullie mannen kunnen ook vast tips gebruiken voor een uniek trouwpak. Wij spraken daarom met de Bos Men Shop, een leuke winkel met volop keuze voor trouwpakken! Ze gaven ons een hoop leuke tips voor het uitzoeken van het perfecte trouwpak en deze tips delen we natuurlijk graag met jullie! Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar de perfecte trouwschoenen? Deze blog is hier terug te lezen.

pak voor bruiloft

Tips voor de zoektocht naar een trouwpak

Doe alvast wat inspiratie op via het internet. Denk hierbij aan inspiratiewebsites, zoals Tumblr en Pinterest of aan leuke trouwblogs, zoals natuurlijk ook deze! Op deze manier heb je alvast een goed beeld van alle mogelijkheden.

Maak een afspraak bij de winkel. Dit is natuurlijk geen must maar niemand houdt van lang wachten. Bovendien is het fijn als je een afspraak maakt  want dan kunnen de experts zich voorbereiden op jouw komst en jouw wensen.

Zorg dat een beperkt aantal mensen mee gaat bij het uitzoeken van je trouwpak. Dit kunnen beste vrienden zijn, kritische vrienden, familie, etc. Zolang je het aantal beperkt tot maximaal 2 of 3 mensen.

Om ervoor te zorgen dat het trouwpak bij de bruidsjurk gaat matchen, kun je je vriendin vragen om een stukje stof van de bruidsjurk. Zorg dat ze dit stukje in een envelop doet, zodat jij het – zonder zelf te kijken – aan het winkelpersoneel kunt geven. Zij kunnen een perfect pak zoeken met bijpassende stoffen, patronen en kleuren.

Wil je dat je trouwpak als gegoten zit? Steeds meer bruidegommen gaan tegenwoordig voor een maatpak.

Zorg dat overhemd, trouwschoenen, riem, das en manchetknopen allemaal bij elkaar passen.

Ga 3 tot 6 maanden van te voren op pad, zodat je in alle rust kunt zoeken en vergelijken. Ook gaat er natuurlijk tijd zitten in het op maat maken, bestellen en bezorgen van het pak.

Maatpak

Bos Men Shop

Er zijn talloze mogelijkheden om er voor te zorgen dat ook de bruidegom er op deze dag uitziet als om door een ringetje te halen. Zo zijn er bijvoorbeeld de kostuums van de Hugo Boss Black collectie. Zo’n pak is, door zijn kenmerkende scherpe snit en het gebruik van exclusieve luxe wollen stoffen, de perfecte keuze voor een trouwpak. Ook wat overhemden en accessoires betreft wordt er een breed scala aan mogelijkheden geboden. Want hoe tof is het om alles op elkaar af te stemmen! Denk hierbij dus ook aan de das en manchetknopen, want dit maakt je look helemaal compleet!

pak bruiloft

Extra leuk om te weten, bij de Bos Men Shop is het ook mogelijk om het pak met hulp van één van de adviseurs samen te stellen. Kies je eigen kleur, knopen voering etc… Je trouwpak helemaal op maat. We geven je trouwens graag nog 1 tip mee; laat de trouwdatum in je pak borduren, dit geeft namelijk een bijzonder persoonlijk tintje aan je trouwpak.

Trouwpak