De feestdagen zijn weer voorbij, wat betekend dat er weer een hoop cadeautjes zijn uitgepakt die onder de boom lagen… En wie weet had jij wel een heel speciaal cadeau. Tijdens de feestdagen worden er namelijk veel dames (en ja ook heren) ten huwelijk gevraagd. Maar wat voor verlovingsring heb je gekregen/gekozen? Hier heb je namelijk super veel verschillende mogelijkheden in. Wij vroegen aan Wilfried van Circles, die gespecialiseerd is in zowel verlovings- als trouwringen, wat precies alle mogelijkheden zijn.

Op het gebied van aanzoeks cq verlovingsringen is er veel mogelijk geeft Wilfred aan. “Onze ervaring is dat er vaak naar witgoud wordt gevraagd. Het is momenteel ook mogelijk om zelf de verlovingsring te ontwerpen in de configurator, hier kan je de kleur en afmeting van de diamant kiezen. Rechts boven in het scherm zie je de prijs bij elke wijziging veranderen.”

Het materiaal en de steen bepalen samen de prijs. Verlovingsringen kunnen geleverd worden in geel-, rood-, wit- of roségoud. En in de materialen platina, palladium, palladium/zilver of zilver. “Voor een veilige harde zetting zou ik niet voor zilver kiezen.”

De solitair is een van de meest verkochte ringen. Deze wordt vaak later tegen de trouwring gedragen. Het is dan wel belangrijk dat het profiel aan de zijkant recht is zodat de ring mooi aansluit aan de trouwring.

Het aanschaffen van verlovingsringen doe je niet zo even tussendoor, er zijn namelijk nogal wat verschillen waar je op moet letten. Om wat voor legering gaat het, deze bepaalt de kwaliteit van het materiaal en of een ring mooi wit is en blijft! Ook de kwaliteit van de diamant en zetting zijn belangrijk en bepaalt mede de prijs. Pas dus op dat je geen appels met peren gaat vergelijken en kies voor een specialist die uitgebreid de tijd voor je neemt.

De zoektocht naar een verlovingsring is geslaagd maar op het gebied van ringen ben je er dan nog niet want nu moeten jullie natuurlijk samen de perfecte trouwringen uitzoeken. Wij vroegen Guido van Custom Jewelry Eerder Trouwringen om de beste tips. Hij is namelijk specialist in het ontwerpen van trouw- en verlovingsringen zodat jullie echt een persoonlijk tintje kunnen toevoegen aan de ringen.

  • Houdt er rekening mee dat de kans groot is dat jullie wensen ver uit elkaar liggen als het om vormgeving gaat. Hij wil een mannelijke stoere vormgeving en zij een heel elegant vrouwelijke. Kijk allebei eerst wat je zelf wil en als dat duidelijk is kan je proberen om er weer een paartje van te maken. Dat werk beter als andersom.
  • Hij wil heel graag met jou trouwen, en is daarom bereid een ring te gaan dragen. Jij wil elke dag van de week wel een nieuwe ring uitzoeken ook als je niet ging trouwen.
  • Als hij geen ring zal gaan dragen verplicht hem dan ook niet er een te kopen. Als je het niet wil of het niet leuk is moet je er geen geld aan uitgeven.
  • Kies een materiaal / legering / kleur die goed past bij jou huid. Ja, dat maakt uit.
  • Stem ringen die je samen draagt goed op elkaar af. Dus draag je de verlovingsring en de trouwring samen? Zorg er dan voor dat ze een éénheid vormen.
  • Maak het persoonlijk. Door je ringen een persoonlijk tintje te geven zijn ze gerelateerd aan jullie en niet aan de mode. Zo raken ze ook nooit uit de mode.