kasteel bruiloft

Yeah! Jullie gaan trouwen en de keuze over de soort locatie was al snel gemaakt, dat wordt een kasteel! In Nederland heb je zóveel mooie kastelen dus wij geven graag een aantal tips zodat jullie voorbereid jullie zoektocht naar jullie droomkasteel kunnen starten.

Tip 1: Kies het juiste kasteel

Er zijn veel kastelen beschikbaar als trouwlocatie, dus kies er een die past bij jullie stijl en budget. Bezoek verschillende kastelen om de sfeer en de mogelijkheden te ervaren voordat je een beslissing neemt.

Tip 2: Kies ruim op tijd jullie trouwlocatie in een kasteel uit

Plan ruim van tevoren, kastelen zijn populaire trouwlocaties en kunnen lang van tevoren volgeboekt zijn. Begin met plannen zodra jullie hebben besloten dat jullie in een kasteel willen trouwen, vooral als jullie een specifieke datum in gedachten hebben. Hebben jullie al eens gedacht aan Kasteel Erenstein, Kasteel Maurick, Kasteel Dussen of Kasteel Henkenshage?

Tip 3: Welke styling past bij jullie en bij het kasteel?

Een kasteel biedt vaak al een prachtige sfeer voor jullie bruiloft dus houd rekening met de stijl en het karakter van het kasteel bij het kiezen van je decoratie. Elk kasteel is anders en heeft een ander sfeer. Sommige kastelen zijn nog prachtig klassiek, terwijl andere kastelen juist een modern interieur hebben. Denk goed na over wat jullie graag willen én vooral wat bij jullie past! Bekijk samen of met een stylist welke decoraties het beste passen bij de ruimtes en de architectuur van het kasteel.

Tip 4: Geluid & regels, check goed wat wél en niet mag in een kasteel

Yes! Jullie gaan trouwen in een prachtig kasteel. Check vooraf goed wat wél en niet mag op jullie trouwlocatie. Sommige kastelen hebben vaak unieke akoestiek, dus zorg ervoor dat je de geluidsversterking en muziekplanning goed regelt. Bespreek dit ook goed met de DJ en eventueel live muziek en vraag aan de locatie naar het maximale aantal decibel dat gedraaid mag worden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan net voor jullie bruiloft.

Controleer daarnaast ook of er speciale vergunningen of beperkingen zijn voor het gebruik van het kasteel als trouwlocatie. Sommige kastelen hebben beperkingen met betrekking tot het gebruik van open vuur, confetti of het verplaatsen van meubels. Maar hé waar je ook trouwt, het is altijd goed om bovenstaande regels even te checken zodat jullie heerlijk relaxed jullie dag in kunnen!