verloving
Het grote moment is daar… Jouw lover gaat voor jou op één knie en vraagt die ene vraag. Die ene vraag waar je al zolang op hebt gewacht. Of misschien wel die ene vraag die je echt niet aan had zien komen. Maar toch is het nu zover. Je wordt ten huwelijk gevraagd! De liefde spat ervan af en jullie kunnen je geluk niet meer op. Maar hoe gaan jullie dit heugelijke nieuws nu aan al jullie vrienden en familie vertellen? Wij helpen je graag met vijf leuke inspiratietips voor de bekendmaking van jullie verloving!

Een verlovingsfeest

Het liefst wil je natuurlijk van de daken schreven dat jullie samen in het huwelijksbootje stappen, maar het is wel zo leuk om dit op een speciale manier bekend te maken bij jullie vrienden- en familiekring. Vooral bij degene die dicht bij jullie staan. Zo kun je ze bijvoorbeeld uitnodigen voor een feest zonder vooraf al te zeggen waarvoor het is of met een smoesje. Zodra iedereen er dan is en de sfeer zit er goed in kunnen jullie met een kleine speech vertellen dat het een verlovingsfeest is. Op het feest zouden jullie ook nog een verassingselement toe kunnen voegen. Bijvoorbeeld via het spelen van een spel met elkaar of door ze een cadeautje te geven die verwijst naar het huwelijk. Maak er een bijzonder moment van!

burning love

Een taart

Als je iets te vieren hebt dan is een taart altijd een goed idee. Het is ook nog eens leuk als je deze laat personaliseren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er een tekst op te laten zetten met chocoladeletters. Het is natuurlijk ook leuk om op een random dag een taart mee naar kantoor of sportvereniging mee te nemen. Iedereen zal zich afvragen wat er te vieren valt en dat geeft jou de ideale gelegenheid om te vertellen dat je verloofd bent. En dan heb je gelijk iets lekkers erbij om het samen te vieren. Een win-winsituatie!

Wereldmuseum

Een bezoekje

Het is natuurlijk ook leuk om zelf naar de mensen die dicht bij jullie staan te gaan en het bij hen op een onverwacht moment bekend te maken. Geef bijvoorbeeld een shirtje cadeau aan jullie neefje of nichtje met daarop de tekst ‘ik word bruidsmeisje/bruidsjonker’. Gegarandeerd dat ze deze aan hun ouders laten zien waardoor het balletje begint te rollen. Of hebben jullie leuke foto’s van het aanzoek of van een loveshoot die na het aanzoek gedaan is? Laat dan nietsvermoedend een aantal foto’s ervan zien aan je ouders met als laatste degene met de ring of dat je partner op één knie zit.

Een save the date

Foto: Fotozee

Willen jullie graag een grote groep in één keer bereiken? Begin dan gelijk met een save the date! Ontwerp een mooie kaart die helemaal bij jullie past en waarin jullie aankondigen dat jullie gaan trouwen. Een voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat jullie al een trouwdatum vast hebben staan. Bepalen jullie de trouwdatum liever aan de hand van de beschikbaarheid van bijvoorbeeld jullie droomlocatie? Maak dan een leuke kaart waarin jullie alleen de verloving bekend maken. Het is geheel naar eigen wens te maken en daarmee kunnen jullie het ook helemaal personaliseren.

Een feestdag

Ben je ten huwelijk gevraagd net voor een feestdag waarop jullie sowieso al met familie en/of vrienden bij elkaar komen? Maak dan van deze feestdag een dubbele feestdag door jullie verloving hier bekend te maken! Dineren jullie elk jaar met de familie tijdens kerst? Regel dan bijvoorbeeld het toetje waarop jullie iets schrijven of tekenen als decoratie. Of verstop een geplastificeerde verlovingsfoto van jullie op pasfotoformaat in het toetje zodat iedereen het ineens tegenkomt tijdens het eten. Het zal in ieder geval een grote verassing zijn met allemaal blije gezichten!

ceremonie

Foto: Karin Bunschoten Fotografie