bruiloft diner

Jullie hebben natuurlijk maanden gehoopt op heerlijk zomers weer tijdens jullie bruiloft én yes, de zon schijnt alleen het wordt wel héél erg warm of zelfs misschien een hittegolf! Keep calm! Wij geven met liefde tips om alle hoofdjes koel te houden tijdens deze heerlijke zomerse temperaturen en ervoor te zorgen dat het zowel voor jullie als jullie gasten het comfortabel blijft.

Tip 1: Schaduwrijke plekken

Creëer schaduwrijke plekken op de locatie met parasols, luifels of tenten. Dit geeft jullie gasten de mogelijkheid om af te koelen en te ontspannen tijdens de bruiloft.

Zet de bijvoorbeeld de ceremonie opstelling onder een stretchtent, misschien is het niet zoals jullie voor ogen hadden máár het voorkomt wel een heleboel zweetdruppels en knijpogen op de foto’s!

Misschien zijn er veel bomen op jullie trouwlocatie? Onder de schaduw van bomen is het heerlijk om de ceremonie plaats te laten vinden óf te dineren, én dit geeft ook nog eens een romantisch plaatje. Let’s go!

bruiloft

Tip 2: Verkoelende accessoires

Biedt jullie gasten verkoelende accessoires aan, zoals papieren waaiers, waterverstuivers of een zonnehoedje. Dit voegt niet alleen wat stijl toe aan de bruiloft, maar helpt ook zeker tegen de hitte. Én niet te vergeten natuurlijk, zorg voor zonnebrandcrème!

Weten jullie al een tijdje voor jullie bruiloft dat het een warme dag gaat worden of jullie gaan trouwen tijdens een hittegolf? Denk er eens aan om een accessoire te personaliseren met jullie initialen of een leuke foto. Dit is dan ook gelijk een leuk cadeautje voor jullie gasten om mee naar huis te nemen.

Als jullie buiten trouwen is het ook lekker om een paar kinderzwembadjes neer te zetten, zo kunnen jullie gasten even afkoelen met hun voetjes in het water én eventuele kinderen heerlijk spelen.

Tip 3: Hydratatie

Zorg ervoor dat er voldoende drinkwater beschikbaar is voor je gasten. Overweeg om waterstations met verfrissend fruitwater of ijsthee op te zetten. Vergeet niet om ook andere verfrissende drankjes aan te bieden, zoals limonade, frisdrank en ijskoude cocktails.

Tip: Zet flesje water neer onder de stoelen van de ceremonie. Een ceremonie duurt gemiddeld een uur, zo kunnen de gasten altijd even een slokje water pakken indien nodig.

Ceremonie

Tip 4: Dresscode

Overweeg een dresscode die geschikt is voor warm weer, zoals lichte stoffen en zomerse kleding. Informeer je gasten vooraf over de gewenste kledingstijl, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de warme omstandigheden.

Tip 5: Verfrissende hapjes

Kies voor lichte, verfrissende gerechten en hapjes die passen bij het warme weer. Denk aan salades, fruit en lichte voorgerechten. Is het warm tijdens het diner? Het is ook een leuke optie om jullie dessert in de hand op te eten. Deze kunnen jullie gasten mee nemen naar een gekoelde schaduw plek.

Kortom, hoe warm het weer is ook is, met deze tips houdt iedereen zijn hoofd lekker koel en kan er flink gefeest worden! Opzoek naar meer bruiloft tips? Check onze blog of bezoek een van de Trouwbeleving events!