Vlinderstrikjes van hout, dat wil toch iedereen? Achter de strikken van BeWooden zit een speciaal verhaal, ben je benieuwd? Lees dan snel verder en wie weet win jij zo’n tof strikje!

In een klein dorp in de buurt van Praag – Tsjechië, kwamen lokale houtbewerker Daniel en fotograaf Ctirad op het idee om iets unieks uit hout te maken. Aangezien ze de grootste tijd van hun jeugd in de bergen hebben doorgebracht voelen de natuur en het bos als een deel van hen. Ze zeggen “De geur, de originele textuur en het verhaal van elke boom is het beste middel voor mensen om te herstellen, en dit willen wij delen met anderen”

Door ‘BeWooden’ op te zetten en daadwerkelijk de vlinderdassen te produceren is dit nu mogelijk. Het belangrijkste is hoe het product je je laat voelen. Het is geen toeval dat een van hun dagelijkse routines is om te lachen! Ze vinden het belangrijk om het plezier en hun passie voor hun werk te delen.

De productie van houten vlinderdassen begint met het kweken van een boom en dit duurt jaren. BeWooden wacht niet totdat ergens een boom gegroeid is, ze gebruiken overtollig hout van lokale houtbewerkers om de hoeveelheid verspild hout te minimaliseren. Elk stuk hout moet erg droog zijn voordat het gebruikt kan worden. Dit is een tijdrovend proces wat maanden kan duren. Als het ruwe hout eindelijk klaar is, wordt het bewerkt tot vlinderdassen door het eigen design en productieteam. Ze halen hun inspiratie overal om hen heen vandaan. Door details te observeren en nieuwe mogelijkheden in de productie te ontdekken kunnen ze mensen met hun werk verbinden en zo hun plezier doorgeven.

Handgemaakt, duurzaam en uniek: BeWooden!

Tip:

Vrijwel alle vlinderdassen hebben bijpassende houten accessoires. Neem als voorbeeld de Aliq of Buteo collectie (zie foto rechts). Er zijn matchende manchetknopen, bretels, das-klemmen en armbanden. Hierdoor kan je je hele outfit meteen compleet maken! Daarnaast zijn er ook vrouwenaccessoires die overeenkomen.

Ben je benieuwd geworden naar de gehele collectie? Kijk dan op www.bewooden.com.

Let op:

Wij mogen zo’n toffe strik weggeven! Tag op Facebook degene die jij deze strik gunt en wie weet winnen jullie een houten strikje. We maken de winnaar bekend via Facebook.