bedaf
Zijn jullie bezig met het plannen van jullie bruiloft en op zoek naar trouwinspiratie voor jullie trouwfilm? Of het nu gaat om trouwen in een kasteel of trouwen in het bos, de volgende trouwfilm tips maken jullie weddingfilm tot een cinematisch meesterwerk! Samen met Lauré Wedding Films uit Noord-Brabant geven wij jullie vijf handige tips voor jullie trouwfilm.
1. The first look

Die eerste blik, die eerste lach.. Hét moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien op die mooie en bijzondere dag. Dat moment is voor een trouwfilm goud waard. Denk na over hoe jullie dit moment willen vastleggen. Is er genoeg ruimte om het mooi te filmen? Wel of geen familie erbij? Durf eens af te stappen van het klassieke “man-belt-aan-en-vrouw-komt-van-de-trap” idee en wees creatief hoe jullie dit moment willen invullen.

2. Een Love Shoot

Alle leuke dingen gaan helaas vaak veel te snel voorbij. Als je nagaat dat het maken van een speelfilm soms weken voorbereiding vergt, kan je je voorstellen dat met alle dingen die op zo’n trouwdag gebeuren je te weinig uren in één dag hebt. Plan daarom een extra filmdag om juist jullie liefdesverhaal extra glans te geven! Tijdens de Love Shoot van Lauré Wedding Films nemen Geoff en Wilson, onze cinematografen, jullie mee op pad. Met een palet aan woord, geluid en adembenemend beeld verfilmen zij in samenspraak geheel jullie liefdesverhaal. Weten hoe dat gebeurt? Bekijk de video voor een prachtige voorbeeld.

3. Golden hour is my happy hour!

Maak gebruik van het mooiste zonlicht op de dag, namelijk het Golden Hour. Uiteraard willen jullie op een zo mooi mogelijke manier worden gefilmd. Tijdens Golden Hour (1 uur na zonsopkomst of 1 uur voor zonsondergang) is het licht wat warmer. Dit zorgt ervoor dat jullie als aanstaande of net getrouwde bruid en bruidegom letterlijk in een veel mooier daglicht komen te staan.

4. Jullie Geloften

Een trouwfilm is geen film zonder een verhaal, jullie verhaal. Of nog beter gezegd: jullie liefdesverhaal! Waarom zijn juist jullie samen? Wanneer sloeg de vonk over? Sommigen bruidsparen zijn wat minder comfortabel met de gedachte om tegenover de hele familie geloften uit te spreken. Overweeg in dat geval om dit op een ander tijdstip gedurende de dag te doen. Intiem met z’n tweetjes of zelfs apart van elkaar zodat het kijken van de trouwfilm een extra verrassing met zich meebrengt.

5. Persoonlijke Cadeautjes Uitwisselen

Tijdens het klaarmaken aan het begin van jullie trouwdag is er meestal genoeg te doen. Haar, make-up, en natuurlijk de jurk en het pak. Soms vergeet je door het gehaast hier ook van te genieten! Het is goed om een momentje voor jezelf in te plannen en af te spreken om elkaar een cadeautje geven (bijvoorbeeld door familie aangereikt), of als aanvulling op jullie geloften elkaar een handgeschreven brief te sturen. Deze woorden en emoties zijn heel persoonlijk en brengt jullie nog even bij elkaar in de ochtend van jullie trouwdag. Daarnaast is dit een superleuke toevoeging aan jullie trouwfilm.

Hebben jullie iets aan deze tips gehad? Of wil je juist nog meer informatie? Laat het ons weten! Meer informatie over Lauré Weddingfilms vind je op www.laureweddingfilms.nl. Enjoy!