terug naar categorieën

We ontmoetten elkaar tijdens een open dag. Een prachtig romantisch kasteeltje met slotgracht en ophaalbrug. We raakten aan de praat. We maakten gelijk een afspraak om wat uitgebreider kennis te maken. Het is immers heel belangrijk om te kijken of ik bij jullie pas en er een klik is.

We spraken af om samen een goed glas wijn te drinken. En oh ja: die klik was er! Ik mocht jullie trouwmevrouw zijn. De lijntjes waren vanaf dat moment geopend. We planden weer een afspraak. Nu voor het huwelijksgesprek dat plaatsvond bij jullie thuis. Tussentijds hadden we nog een paar keer contact voor advies, tips en tricks. Het gesprek bij jullie thuis was heel bijzonder. Ik verbaas mij er elke keer weer over hoe speciaal het is om zo snel privé met bruidsparen te zijn. Ook dit keer merkte ik weer hoe snel mensen zich bij mij op hun gemak voelen en hun love story aan mij vertellen.

Ik sprak uiteraard met jullie samen, maar ook met elk apart. Immers, iedereen heeft zijn/haar eigen beleving en persoonlijke invulling van het verhaal.

Ook maakte ik die middag kennis met jullie twee dochtertjes van 4 en 6, met wie ik ook even zonder papa en mama heb zitten smoezen. Ik beloofde de meisjes dat ik een mooie kinderakte voor ze zou maken, zodat ook zij een handtekening mochten zetten wanneer papa en mama gingen trouwen. Van jullie zelf kreeg ik nog wat belangrijke telefoonnummers van familie, vrienden en getuigen die ik mocht bellen. Want ook die getuigen kregen op de big day een belangrijke rol. En dat is bij mij meer dan alleen een handtekening zetten.

Terug in de auto zat jullie liefdesverhaal in mijn hoofd en begon het creatieve proces al te werken. Het werd een prachtig, persoonlijk liefdesverhaal met veel input van familie en vrienden en niet te vergeten: jullie eigen meisjes. De dag zelf voelde als een warm bad. De liefde werd gevierd. Er kwamen vrienden van over de hele wereld. En zoals dat hoort, verdienen speciale gasten een speciaal welkom. Zeker in hun eigen taal. Na afloop van de ceremonie mocht ik nog een toost uitbrengen op dit mooie stel. En met een santé, veel geluk en een mooi glas champagne nam ik afscheid.

Twee weken later belde ik jullie op om te horen hoe jullie dag was geweest en of jullie tevreden waren over mijn diensten en de ceremonie. Jullie vertelden dat jullie veel complimenten kregen over de prachtige persoonlijke ceremonie. Er was een vriend van de bruidegom die gevraagd had: ‘’Waar heb je haar vandaan?’’

Bekijk hier een video om een impressie te krijgen.