verloofd
Deze blog over het coronavirus hadden we gehoopt nooit te hoeven schrijven. Want jeetje, in wat een gekke situatie zijn we terecht gekomen en wat leven we met alle lieve bruidsparen mee! Als je ergens NIET over na wil denken is het verplaatsen van jullie bruiloft, en helaas, heel veel bruidsparen moeten dat nu noodgedwongen wel. Terwijl je eigenlijk gewoon bezig wil zijn met bloemen uitkiezen, muziek selecteren, een loveshoot doen bij de fotograaf en enorm veel voorpret hebben voor jullie bruiloft! Maar nee hoor, daar is die enorme reus die ons dagelijks leven komt verstoren. Het coronavirus….COVID-19…..
We kunnen ontzettend met jullie meevoelen, maar ons echt verplaatsen in hoe jullie je voelen kunnen we niet. We hebben wel een idee. Wél kunnen we deze blog schrijven vanuit ons perspectief, het perspectief vanuit alle mogelijke leveranciers die betrokken zijn bij jullie bruiloft. Want geloof me, ook wij hebben er verdriet en buikpijn van en hopen zo voor jullie dat jullie bruiloft door kan gaan!

Laat het even landen...

We zitten nu al een goede week in een social distancing fase en we beginnen er geleidelijk wat aan te wennen dat we beperkt worden in ons leven.  Even diep ademhalen,  even deze rotsituatie laten landen. Want bah, ‘opgesloten’ zijn in je huis en al je vrienden en familie niet te kunnen zien….écht niet tof. En dat er misschien één van hun ziek zou worden en misschien zelfs verliest….vreselijk! Nou, dan sluiten wij ons liever even op. En laten we eerlijk zijn, dan klinkt verplaatsen van je bruiloft al iets minder erg toch? Natuurlijk het is niet leuk, maar je VERPLAATST het naar een nieuwe datum zodat IEDEREEN die je lief is er wel bij kan zijn!

Jullie moeten de bruiloft verplaatsen, maar waar begin je?

Na het even te laten landen moeten jullie dan toch snel in de actie! En luister, die bruiloft die komt er! En die wordt nóg mooier dan jullie ooit hadden durven dromen! Hebben jullie een weddingplanner? Neem als eerste contact met haar op (of waarschijnlijk heeft ze dat al met jullie gedaan ;)) en ga daarna gelijk in gesprek met de locatie. Wat zijn de mogelijkheden? Het bizarre aan deze situatie is natuurlijk het onbekende, daar zitten we helaas allemaal in. Jullie als bruidsparen maar ook de leveranciers. Het is voor niemand leuk dus laten we proberen er met z’n alle zo goed mogelijk uit te gaan komen!

bruidsboeket

Foto’s: Leonne Photography

Prik zelf alvast een aantal data waarop jullie zouden kunnen en graag willen trouwen. Om het iets makkelijker te maken om alle leveranciers die jullie hebben gekozen bij elkaar te houden is het slim om op een doordeweekse dag te trouwen of in bijvoorbeeld het najaar of de winter. Dit was wellicht iets heel anders dan jullie voor ogen hadden maar geloof me, een winterbruiloft is zó tof! Als je op een doordeweekse dag gaat trouwen zal het ook makkelijker zijn om alle leveranciers bij elkaar te houden waarvoor jullie hebben gekozen (en dat was niet zomaar :-)) En ach, jullie trouwen omdat jullie dol op elkaar zijn toch? Of dat nou op woensdag of op zaterdag is, wat maakt het uit? We moeten het leven en de liefde vieren!

Willen jullie toch liever in het weekend trouwen? No worries! Besef je alleen wel dat het moeilijker wordt om alle leveranciers die jullie hadden gekozen deze dag erbij te hebben, veel leveranciers zullen helaas al vol zitten. Ga in dit geval in goed overleg met jouw leveranciers en kijk hoe jullie hier samen uit kunnen komen.

Als de datum definitief is kunnen jullie dit aan de gasten laten weten. Hebben jullie een eigen website voor jullie bruiloft? Plaats het op de website en stuur je gasten een berichtje dat ze even op de website moeten kijken. Ook kunnen jullie natuurlijk alle een toffe ”change the date” kaart sturen waarin je iedereen ook gelijk veel gezondheid wenst, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste!

bruiloftstyling

Wij hopen dat we jullie hebben kunnen helpen met de juiste beslissingen maken omtrent jullie bruiloft. Hebben jullie nog vragen omtrent jullie bruiloft en het coronavirus? Mail ons dan gerust! Helaas weten wij ook niet overal een antwoord op maar voor zover wij kunnen zullen we jullie met liefde helpen en informeren! Spread the love & stay safe! ♥