bruidspaar

Je gaat trouwen en bent als bruidegom op zoek naar de perfecte outfit voor jullie bruiloft. Om je op weg te helpen en te inspireren hebben wij onze meest geliefde kleuren voor jou op een rij gezet.

Het tijdloze blauwe trouwpak

Jaar in jaar uit is het blauwe trouwpak een geliefde kleur onder de bruidegoms. Het blauwe trouwpak is tijdloos, is (bijna) altijd goed en heeft allure.

Wanneer jij voor een blauw trouwpak kiest is niet iedere blauwtint de juiste keuze. Er zijn verschillende tinten blauw, wat het blauwe trouwpak dus een breed begrip maakt. Bij Michael & Giso maken de stylisten en tailors gebruik van een kleuranalyse, die helpt om de perfecte blauwtint voor jou te selecteren. Hierbij wordt gekeken naar jouw oog-, haar- en huidskleur om te bepalen welke kleur het beste bij je past. Voor Michael & Giso is nog meer informatie relevant, zoals de locatie en het seizoen dat jullie trouwen. Ook hierin wil je geen mismatch maken op deze bijzondere dag met jouw ‘perfect match’.

bruidegom

Fotograaf: Vudainh photography

Go green

Groen is het nieuwe blauw, met een eigentijds, eigenzinnig en trendy vleugje. De kleur zien we al enkele jaren voorbij komen en gaan we nog veel vaker zien op bruiloften de komende jaren. We hebben het dan niet over het opvallende groen, maar groentinten die wat vervaagd zijn. Hiermee wordt bedoeld dat de groene kleur bijvoorbeeld een grijze ondertoon heeft of er een witte draad door de groene stof heen is geworven. Hierdoor oogt de kleur rustig, maar is het wel onderscheidend en krijgt de stof een speels effect.

De kleur sage groen valt onder deze vervaagde tinten en is perfect voor jouw zomerse trouwpak. Nog een leuk detail is dat niet te opvallende kleuren, zoals pastel in de zomermaanden in de mode zijn. Dit gaan we ook zeker terugzien in de stoffen voor trouwpakken. Wanneer je in de winter trouwt, is het donkergroene trouwpak een populaire optie van een vollere wollen stof met een zwarte draad erdoorheen of bijvoorbeeld een dikke tweed stof.

huwelijksfoto

Fotograaf: Lieneke Smid

Blauw of toch groen?

Twijfel je tussen een blauwe of groene tint voor je trouwpak? Dan is de kleur teal misschien wel iets voor jou. Deze kleur is een combinatie van groen en blauw en lijkt op de kleur petrol. Afhankelijk van hoe het licht valt, oogt deze kleur groen of blauw. Zeker wanneer je met een teal-kleurig trouwpak tussen je gasten staat in een navy blauw pak, zie je goed hoe onderscheidend deze kleur is.

Teal is een mooie kleur voor zowel een zomerse als winterse bruiloft. Ga je voor een summer chique wedding thema? Dan adviseren wij een teal-kleurig jasje met een lichte broek. Voor de winterse bruiloft kan je teal het beste combineren met donkere bruintinten in de accessoires en schoenen. Kortom, je kan veel kanten op met deze kleur en de kleur is gemakkelijk door te dragen na je bruiloft. Een trouwpak kan namelijk een investering zijn voor de langere termijn!

bruidsfotografie

Fotograaf: Studio Phylicia

Geïnspireerd op de natuur

Wil je liever wat anders dan een groen of blauw trouwpak? Kijk dan eens naar lichte tinten die je terug kunt vinden in de natuur, zoals in de bossen, duinen en de zee. Deze tinten worden gekenmerkt doordat ze licht en subtiel zijn en steeds populairder worden.

Voor de outfit van de bruidegommen die trouwen in de zomer is bruin/beige ook een veel gekozen kleur. Het beige trouwpak is perfect voor een bruiloft op een zonnige bestemming in het buitenland of op het Nederlandse strand. Laat je goed adviseren welke beige tint het beste past bij jouw haar- en huidskleur, zodat deze kleur jou versterkt in plaats van afzwakt. De accessoires en details kunnen de rustige beige outfit de flaire geven die je wilt om uit te stralen dat jij de bruidegom bent. Daarnaast kun je mooi de themakleur van de bruiloft terug laten komen in je outfit, beige matcht namelijk gemakkelijk met heel veel andere kleuren.

bruidsboeket

Fotograaf: Amanda Drost

Think outside the box

Rood en roze tinten zien we vaker terug de komende jaren in de herenmode en zo ook in het trouwpak. Als je voor een zomerse look wilt gaan, kijk dan eens naar oudroze. Deze kleur wordt de trendkleur voor de zomer in 2021 binnen de herenmode. Vooral in combinatie met matte stoffen, zoals linnen met ook weer die vervaagde witte ‘waas’ erdoorheen.

Houd jij er wel van om een statement te maken? Dan is de kleur gravel echt iets voor jou! Gravel oogt winters wanneer je donkere accessoires draagt en kan zelfs goed met zwart. Daarnaast is de kleur goed te combineren met aardetinten als wit, beige en bruin voor een meer zomerse look. Het trouwpak in de kleur gravel zorgt overigens niet alleen voor een statement, maar laat je ook opvallen tussen de gasten van jouw bruiloft. Win-win toch?

Benieuwd naar welke kleuren het beste zijn voor jouw trouwpak? De tailors van Michael & Giso denken graag met jou mee. Plan vrijblijvend een afspraak in via de website voor advies en om samen jouw trouwpak samen te stellen voor jullie onvergetelijke dag.