ceremoniestyling

Joehoe jullie gaan trouwen! Nu jullie verloofd zijn, is het tijd om te beginnen met de planning van je grote dag. Een van de belangrijkste beslissingen die jullie zullen nemen, is de datum van je bruiloft.

De datum van je bruiloft is meer dan alleen een dag op de kalender. Het is de dag waarop jullie de liefde vieren samen met familie en vrienden, het is de dag waarop jullie een nieuw leven beginnen samen en het is natuurlijk een dag die jullie de rest van jullie leven zullen koesteren én vieren! Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de perfecte trouwdatum. In deze blog bespreken we de belangrijkste factoren en geven we jullie tips en inspiratie om te helpen bij jullie keuze.

Is er een datum met een speciale betekenis?

Jullie kunnen ervoor kiezen om een datum te kiezen met betekenis voor jullie. Bijvoorbeeld de dag waarop jullie een bepaald aantal jaren samen zijn of bijvoorbeeld de dag waarop jullie elkaar hebben ontmoet. Hechten jullie geen waarde aan een speciale datum? Dan hebben wij als tip om te overleggen met jullie favoriete locatie wanneer zij nog beschikbaar zijn!

bruidstaart

Boekingen

Populaire data worden snel volgeboekt dus hou hier goed rekening mee. Zo zijn bijvoorbeeld juni & september heel populair om te trouwen. Wil je in deze maanden trouwen? Zorg ervoor dat je op tijd opzoek gaat naar jullie trouwlocatie.

Tip: Begin minstens 12 maanden van tevoren met het plannen van je bruiloft als je op een populaire datum wilt trouwen.

Trouwen op feestdagen

Hoe tof is het om te trouwen tijdens bijvoorbeeld de kerstdagen? Een heerlijke winterwedding met vele kaarsjes en lampjes, we love it! 

Ook kun je bijvoorbeeld trouwen op Hemelvaartsdag zodat de meeste gasten daarna nog lekker een aantal dagen vrij zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan Pinksteren of een andere feestdag waarop jullie kunnen trouwen.

De keuze van de perfecte trouwdatum is een persoonlijke beslissing. Er is geen goed of fout antwoord. Het is belangrijk om een datum te kiezen die past bij jullie budget, jullie gasten en jullie als stel. Neem dus goed je tijd samen. Neem ook je tijd om de bruiloft te plannen het is veel werk en jullie willen graag dat alles goed verloopt.

Veel succes met het kiezen van de perfecte trouwdatum voor jullie speciale dag!

En vergeet niet om te genieten van alle leuke voorbereidingen! 

discobollen bruiloft

Tip: Maak er een leuke date van om samen de perfecte trouwdatum te kiezen. Ga lekker uit eten of pak een fles champagne terwijl jullie de mogelijke trouwdatum bespreken. Wees creatief en denk buiten de kaders. Er zijn geen regels als het om het kiezen van een trouwdatum gaat. Kies de datum die perfect is voor jullie! Hebben jullie een datum gevonden? Ga dan aan de slag met de save the date! Meer tips hierover vind je in deze blog. 

Foto’s: Demi’s Design
Styling & Bloemen: Happy Vintage
Bruidsjurk: Ciel Flora
Pak: OFM. 
BABS: Elianne Trouwt
Bruidskapsel: Bibi Peelen
Make-up: Mylene by Laura