Een van de vele leuke bijkomstigheden die bij het huwelijk komen kijken, is natuurlijk de huwelijksreis! Heerlijk nagenieten van jullie prachtige dag op een parelwit strand of op het topje van de berg na een zware hike. Tegenwoordig is niets meer te gek en kunnen jullie helemaal los gaan met de voorbereidingen! Weten jullie nog niet zo goed waar je moet beginnen? Wij geven tips!

burning love
1. Maak een wishlist!

Begin allebei apart met het maken van een wensenlijstje van bestemmingen waar je nog super graag eens naartoe wilt gaan. Heb je de ultieme droom om eens het noorderlicht te zien? Of wil je juist de stranden van Hawaï ontdekken? Bij het maken van de wish list is niets te gek! Zet juist de locaties erop waar je van droomt en houd daarbij geen rekening met je partner. Op die manier krijgen jullie een helder beeld van elkaars wensen.

2. Vergelijk de wishlist

Ga eens samen door jullie lijstjes heen en bespreek het met elkaar. Waar liggen jullie verschillen en waar liggen juist de overeenkomsten? Zijn er dingen die je partner niet op het lijstje heeft staan, maar wel eens zou willen doen omdat jij het graag wilt? Kom er ook achter wat een echte no go is voor je partner en wat wel op jouw lijstje staat. Schrijf de punten die hieruit komen ook op zodat jullie een duidelijk overzicht hebben om mee aan de slag te kunnen gaan.

3. Bepaal het budget

Stel samen een budget vast voor jullie huwelijksreis. Op deze manier kun je gericht gaan zoeken en kunnen jullie plannen gaan maken. Zitten jullie nog ruim voor het begin van jullie liefdestrip en hebben jullie nog de mogelijkheid om extra te sparen? Spreek dan een haalbaar budget af dat jullie maandelijks aan de kant zetten. Probeer dit vooral als jullie wensen wel echt hetgeen zijn waar jullie van dromen en jullie het geld het dus ook echt waard vinden. Kijk dan ook of je eventueel wat minder geld kunt uitgeven aan bijvoorbeeld kleding.

Tip: zet op de uitnodiging voor jullie gasten dat jullie graag geld zouden willen als cadeau. Dit kunnen jullie dan weer toevoegen aan jullie reisbudget óf nog leuker, vraag de gasten een tip te geven voor jullie huwelijksreis óf vertel jullie bestemming alvast en vraag om een bijdrage voor leuke activiteiten op jullie huwelijksreis met daarbij ook een uitleg over welke activiteit jullie dan echt niet moeten overslaan. Zo denk je op jullie huwelijksreis nog vaak terug aan jullie geliefde gasten!

4. Check de data

Om een huwelijksreis te kunnen gaan plannen is het wel belangrijk om te weten hoelang jullie überhaupt weg kunnen. Kunnen jullie gelijk na het huwelijk vrij krijgen op jullie werk? Of willen jullie zelf liever op een ander moment? Kijk daarbij ook naar de kosten per seizoen of het weer op jullie droombestemming. En voor hoelang kunnen jullie dan vrij krijgen? De duur van jullie reis hangt ook vaak samen met het budget en de gewenste bestemming. Probeer in ieder geval de juiste data te vinden en vrij te krijgen op het werk zodat de zoektocht vanuit daar voortgezet kan worden.

5. Kies de bestemming

Dan is het nu tijd voor het leukste gedeelte van de voorbereiding, het kiezen van de bestemming voor jullie honeymoon! Gaan jullie met de camper door Europa? Verblijven jullie op een cruiseschip? Of stappen jullie op het vliegtuig naar een ander continent? Dit hangt natuurlijk allemaal samen met jullie budget, tijd en bovenal jullie wensen. Maar als het goed is kunnen jullie het nu wel samen gaan bepalen. Struin ook vooral het internet af voor inspiratie voor waar jullie gaan boeken. Wordt het een luxe resort, een backpack trip of een lekker appartementje? Ga er samen goed voor zitten en kom alvast helemaal in de stemming voor jullie reis! Waar jullie ook voor kiezen, het wordt gegarandeerd een reis vol liefde en dat wensen wij jullie ook maar al te veel toe!

huwelijksreis

Benieuwd naar alle opties? Kom langs tijdens een van de Trouwbeleving Events en maak kennis met een van de leukste reisbureaus zoals bijvoorbeeld Anita Martland van Personal Touch Travel!

Jullie vinden haar op het Trouwbeleving event in Den Bosch op 20 maart. Tot dan!