ceremonie

Een jaar en soms zelfs langer zijn jullie bezig geweest met het plannen en organiseren van jullie bruiloft. Nu het bijna zover is moeten jullie vanwege alle maatregelen rondom het corona virus je plannen bijstellen of zelfs uitstellen. Wij geven je heel graag een aantal tips van Jeanette van True Love Wedding. 

Laten we er even vanuit gaan dat jullie toch op de gekozen datum willen trouwen. Waarom zou je dat doen? Nu er zijn best een aantal redenen te bedenken om op de oorspronkelijke datum te willen trouwen; denk aan de komst van een kindje, want die wacht niet tot de corona over is, een huis dat jullie samen gekocht hebben, een dierbare die er absoluut bij moet zijn of gewoon omdat jullie je niet laten tegenhouden door deze situatie maar, hoe zorg je dan voor een persoonlijke, intieme ceremonie? Er zijn heel veel mogelijkheden om dit te doen. Belangrijk is dat je rekening houdt met het aantal mensen dat op locatie aanwezig mag zijn tijdens de ceremonie. Jullie zouden ervoor kunnen kiezen om alleen met jullie getuigen en de trouwambtenaar te trouwen. Een intieme ceremonie die ondersteund wordt door livemuziek. Intiemer kun je het niet maken en met een prachtige speech van de trouwambtenaar wordt het echt jullie moment. Een voordeel van een hele intieme ceremonie is dat je met je meest dierbare mensen samen in deze rare tijd elkaar het jawoord geeft.
In voor- en tegenspoed want dat is waar het om gaat.

trouwen

Foto’s: Carola Doornbos

Distance means nothing when someone means everything

Wanneer je de ceremonie via een livestream openstelt dan kunnen jullie je gasten toch uitnodigen en digitaal aanwezig laten zijn bij het mooiste moment van de dag. Een andere optie is het geheel te laten vastleggen door een videograaf zodat jullie dit op een later tijdstip kunnen delen met jullie dierbaren. Mochten jullie op een ander moment het feest gaan vieren? Laat deze video dan zeker zien bij de opening van het feest, zo kan iedereen als nog meegenieten en beleven jullie het moment voor heel eventjes opnieuw.

ceremonie

Is het mogelijk om een ceremonie te houden in deze 1,5 meter samenleving?

Jazeker!

Met een beetje creativiteit en een goede samenwerking met een stylist en je trouwlocatie is dit absoluut mogelijk. Ervan uitgaande dat na 20 mei de trouwlocaties weer open mogen en er maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn tijdens de ceremonie. Bedenk dat er een vast aantal mensen sowieso aanwezig moeten zijn nl.: jullie als bruidspaar, want zonder jullie geen ceremonie, 2 of 4 getuigen, de trouwambtenaar en bedienend personeel.

Een rekensom: bruidspaar 2 + getuigen 4 + trouwambtenaar 1 + fotograaf 1 + bediening 2 = 10 personen. Dit betekent dat jullie nog 20 personen mogen uitnodigen voor je huwelijksceremonie.

Hoe maak je een keuze? Wie nodig je dan uit? Maak een lijst van je dag gasten en ga strepen. No hard feelings. Komen jullie er samen niet uit? Dan is bovenstaande optie misschien wel de meest eerlijke keuze.

If you don't can do great big things, do great little things!

Deze tijd maakt het lastig om nog met veel plezier jullie bruiloft te plannen. Daarom is het goed om te kijken wat nog wel mag! Gooi het perfecte plaatje overboord want het draait om jullie twee, het draait om de liefde,

Hoeveel mensen er aanwezig mogen zijn tijdens een ceremonie is afhankelijk van de RIVM maatregelen maar ook van de maatregel die de locatie opgelegd krijgt van de gemeente waar je trouwt. Door in contact te treden met de gemeente kun je up-to-date blijven van de laatste regels die gelden voor jullie ceremonie.

Uitstellen/verplaatsen? Kunnen of willen jullie niet in deze tijd trouwen omdat jullie het plaatje echt niet zien op deze manier, dan zijn er altijd nog andere opties:

  • Het burgerlijk huwelijk toch op de gekozen datum met jullie getuigen en een ceremonieel huwelijk met een zelfstandig trouwambtenaar bijvoorbeeld 1 jaar na dato.
  • Denk eens aan een elopement wedding. Lekker weg met zijn tweeën, een leuke babs die perfect bij jullie past, een goede fotograaf en een stylist die het plaatje compleet maakt!
  • Trouwdatum verplaatsen naar herfst/winter 2020
  • Trouwen op een doordeweekse dag in 2021

Belangrijk is dat jullie alle leveranciers meenemen en samen tot een nieuwe datum komen. We zitten allemaal in deze situatie en willen jullie graag een onvergetelijke dag bezorgen, maar ook jullie leveranciers moeten in deze tijd het hoofd boven water houden, dus laten we elkaar allemaal een handje helpen en spread the love 😉

trouwambtenaar

Wie is Jeanette?

Zal ik mijzelf even aan jullie voorstellen? Ik ben Jeanette van Wijk en ik ben in 2014 op Valentijsdag getrouwd met mijn “true love” Arjan. Naast echtgenote ben ik moeder van 4 jong volwassenen. Hier in huis lopen 2 labradors en een dikke, rode kater. Na het regelen van mijn eigen bruiloft ben ik in 2015 gestart als weddingplanner. Toen ik in 2017 de kans kreeg om  benoemd te worden als trouwambtenaar heb ik die met beide handen aangepakt en beloofde mijzelf om het beter te doen dan degene die ons in de echt heeft verbonden.
truelovewedding

Woorden die mij het beste omschrijven zijn; authentiek, eigenzinnig, open, brutaal, direct en een tikkeltje rebels. Ik houd van lang tafelen met vrienden thuis of lekker uitgaan naar een restaurant, luxe, kleding, sieraden en ik heb een tassen tic. Ik kijk graag een goede actiefilm in de bioscoop en mijn favoriete reisbestemming is Kreta, daar kom ik helemaal tot rust.

Kijk gerust even rond op de website van deze powervrouw, hebben jullie vragen of willen jullie een afspraak maken, neem dan contact met haar op.